Ankara toplu taşımada yeni dönem! EGO otobüslerinde geçerli olacak! Herkes derin bir oh çekti: Bu şekilde kullanılacak

Ankara toplu taşımada yeni dönem! EGO otobüslerinde geçerli olacak! Herkes derin bir oh çekti: Bu şekilde kullanılacak

Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehri Ankara'da ulaşım için alınan yeni kararlar dikkat çekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi açıkladı tüm Ankaralılar sevinçten havalara uçtu. Ulaşımda yeni dönem başlıyor. Tüm EGO otobüslerinde geçerli olacak. İşte Ankara ulaşımda son gelişmeler…

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama doğrultusunda ulaşımda güvenliği sağlamak için EGO otobüslerinde videolu yönetim sistemi ve yapay zeka tabanlı analitik işlemler uygulamasının başlatıldığı belirtildi. Hem yolcu hem de şoför açısından daha güvenilir bir ulaşım sağlanırken bu sistemin canlı canlı takip edilebileceği belirtildi. İşte Ankara ulaşımda son gelişmeler…

OTOBÜSLERDE YAPAY ZEKA DÖNEMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi iletişimde güvenilirliği arttırmak için EGO otobüslerinde uygulanacak olan Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zekâ Tabanlı Analitik İşlemler sistemini devreye alıyor. Teknoloji kullanarak güvenlik standartlarını yükseltmeyi amaçlayan EGO, HAVELSAN işbirliği ile geliştirdiği sistem ile birlikte toplamda 327 EGO otobüsünde uygulamanın devreye alınacağı aktarıldı. Yolculuk sırasında yaşanabilecek olası güvenlik ihlallerinin tespit edilmesi amacıyla uygulanacak olan sistemin detayları da belli oldu.

ego-yapay-zeka.jpg

CANLI TAKİP YAPILACAK

Teknoloji ile birlikte ortaya çıkan gelişmeler de dikkat çekiyor. Son yılların en dikkat çeken çalışması Yapay Zeka, bu kez de otobüs şoförlerine canlı canlı izleyecek. Şofördeki dikkat dağınıklığı, uykusuzluk, emniyet kemeri kullanmama, trafik kurallarını ihlal etme gibi durumlarda anlık olarak gözlemlenebilecek.

ego-otobus.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar ile birlikte şehir içi ulaşımda güvenliğin denetiminde önemli bir adım olan Bu sistemin avantajının hem yolcular hem de şoför açısından olduğu aktarıldı. Yolcunun güvenliği artarken sürücülerinde daha bilinçli ve düzenli bir şekilde hareket etmesi amaçlanıyor.

EGO'DAN YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÇÖZÜM

EGO Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya alınacak Yeni sistem ile birlikte günlük yaşamda karşılaşılabilecek risklerin en az duruma indirgenmesi amaçlanıyor. Hızlı mücadelede kapasiteye dikkat çeken EGO, HAVELSAN AŞ işbirliği ile geliştirilen Video Yönetim Sistemi ve Yapay Zekâ Tabanlı Analitik İşlemleri, 2021 ve 2022 model araçlarda olmak üzere toplam 327 otobüse entegre etti.

ego-otobus-1.jpg

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Sokaklardaki yolcu yoğunluğunu anlık olarak tespit eden sistem veriyi kullanıma sunmaktadır. Alınan bilgiler toplu taşıma hizmetlerinin daha etkili ve planlı bir şekilde yönlendirilmesi amacıyla değerlendiriliyor. Doluluk nedeniyle yolcu alınmayan duraklarda yapılan tespit çalışması ile birlikte ilave servis planlaması da mümkün hale geliyor. Bu saatlerde veya doluluk durumuna göre servis planlaması yapılabilecek.

Doluluk nedeniyle yolcu alamayan duraklar, sistem aracılığıyla tespit edilip ilave servis planlaması yapma imkanı doğuyor. Bu sayede yoğun saatlerde veya doluluk durumunda daha etkili bir servis planlaması yapılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN