Ankara ve İstanbul o gün kavrulacak! 30 dereceyi göreceğiz

Ankara ve İstanbul o gün kavrulacak! 30 dereceyi göreceğiz

Türkiye, Nisan ayı başlarında adeta yaz sıcaklıklarını yaşayacak. NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan’ın verdiği bilgilere göre, ülke genelinde sıcaklıklar 1 ve 2 Nisan tarihlerinde 25 dereceyi geçerek 30 dereceye yaklaşacak.

Aktarılan bilgilere göre, Bu dönemde yaşanacak olan sıcak hava dalgası, mevsim normallerinin 8-9 derece üzerinde seyrediyor ve bu durum Nisan ayının ilk günlerinde Haziran ayı sıcaklıklarını hatırlatacak.

Sıcak hava dalgasının Libya ve Cezayir üzerinden gelerek Türkiye’yi etkisi altına aldığı belirtiliyor. Marmara, Batı Karadeniz ve Ege bölgelerinde sıcaklıkların 26 dereceye kadar çıktığı, İç Anadolu’da ise Ankara çevresinde 20 derece civarında seyrettiği gözlemleniyor.

img-4724.jpeg

İklim değişikliği ile birlikte sıcak hava dalgalarının daha sık yaşanmaya başladığına dikkat çekiliyor. Özellikle İstanbul’da mart ayı sıcaklık ortalamasının 8 derece üzerinde olduğu, Ankara’da ise sıcaklıkların mart ortalaması olan 11 dereceyi aşarak 18 dereceye kadar ulaştığı kaydediliyor. Nisan ayının başlarında ise Ankara’da sıcaklıkların 22-23 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.

Sıcaklık artışlarıyla birlikte çöl tozunun etkisi de hissediliyor. Türkiye’nin üzerini kaplayan çöl tozları, yağışın olmaması ve rüzgarların esmemesi nedeniyle dağılmıyor. Bu durum, hava kalitesi üzerinde de olumsuz etkilere yol açıyor.

Meteoroloji uzmanları, 4 Nisan’dan sonra hava sıcaklıklarının düşeceğini ve ülke genelinde daha serin bir havanın hakim olacağını öngörüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN