Ankara ve İstanbul'dan kaçanlar bavulunu oralara attı! 4 bölgeye yoğun ilgi: Her yer tıklım tıklım

Ankara ve İstanbul'dan kaçanlar bavulunu oralara attı! 4 bölgeye yoğun ilgi: Her yer tıklım tıklım

9 günlük bayram tatilini fırsat bilerek Ankara ve İstanbul’dan kaçanlar bavulunu oralara attı. Bu bayram yoğun ilgi gören 4 bölge belli oldu. İşte, tatilcilerin yeni rotaları…

9 günlük bayram tatilini değerlendirerek dinlenmek isteyenler, tatil rotalarını belirledi. Bu kapsamda Ramazan Bayramı’nda tatilcilerin en çok tercih ettiği 4 şehir de belli oldu. İşte, bu yıl bayram tatilcilerinin akın ettiği o yerler…

AMASRA

Helenistik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalma pek çok esere ev sahipliği yapan Amasra; bakir koyları, temiz kumsalı, sakin denizi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri.

amasra.jpg

Özellikle son yıllarda yaz sezonunu oldukça hareketli geçiren Amasra, bu yıl Ramazan Bayramı tatilinde de yerli turistin en çok tercih ettiği noktalardan biri oldu. Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, bayram tatili süresince 6 bin nüfuslu ilçeye yaklaşık 500 bin turistin geleceğini tahmin ettiklerini belirtti.

SAFRANBOLU

Osmanlı’dan günümüze uzanan han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konaklarıyla dikkat çeken Safranbolu, tatilcilerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri. "Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent" arasında gösterilen ilçe, başta İstanbul, Ankara, Kocaeli, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak olmak üzere yurt içinden çok sayıda ziyaretçinin yanı sıra yabancı turistleri de ağırlıyor.

safranbolu.jpg

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, AA muhabirine, 9 günlük bayram tatilinden dolayı otellerin %100 dolduğunu söyledi.

SAPANCA

Özellikle İstanbul ve Ankara’ya yakın olan, doğal güzellikleri, gölü, mesire alanları ve farklı konseptleri olan konaklama seçenekleri ile ilgi gören Sakarya’nın turizm cenneti Sapanca, 9 günlük bayram tatilinde kendini doğanın içine bırakmak isteyenlerin akınına uğradı.

Bayram tatilinde, %90’a yakın doluluk ile hizmet sunması beklenen Sapanca’yı tercih eden tatilciler; otel, bungalov ev, villa, küçük ev, pansiyon ve balon evlerde konaklamanın tadını çıkaracak.

sapanca.jpg

Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer, Sapanca’nın doğal güzelliğiyle turistlerin ilgisini çektiğini vurgularken, bayram tatilinde %90’a yakın doluluk ile hizmet vereceklerini de söyleyerek, "Bu bayram full dolu değiliz. Bu, insanların bayramı memleketlerinde ya da denizi olan illerde geçirmek istemelerinden kaynaklanıyor diye tahmin ediyoruz. Diğer tatillere nazaran az olsa da yine de yoğunluğumuz mevcut." Dedi.

KARTEPE

Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi’yle dikkat çeken ve İstanbul’a olan yakınlığıyla bilinen Kartepe, yılın 4 mevsimi ilgi görüyor. Kartepe, her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramda tatilcilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

kartepe.jpg

Kartepe Turizm Derneği Başkanı Kamil Öçbe, bayramda yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyleyerek, "Bölgemiz, yazı ayrı kışı ayrı, dört mevsim turizmin yaşandığı bir yer. Ovaları, yaylaları, akarsuları... Anlatmayla olmaz, misafirlerin gelip görmeleri, yaşamaları lazım." İfadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN