Ankara'da emekliler parklarda değil baş köşede oturacak! ABB 5 bölgeye açtı: Emeklilere hayırlı olsun

Ankara'da emekliler parklarda değil baş köşede oturacak! ABB 5 bölgeye açtı: Emeklilere hayırlı olsun

Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Emekliler bundan sonra parklarda değil baş köşede yerini alacak. Şimdiden herkese hayırlı uğurlu olsun. Tam 5 farklı noktada hizmete geçiyor. İşte ABB'nin yeni projeleri…

Ankara Büyükşehir Belediyesi emekli ve engelli bireylerin yaşam kalitesini arttırmak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ankara'nın 5 farklı noktasında hizmete geçecek yeni projelerin açılışı yapıldı. Emekli Etkinlik Merkezi ve Emekli Meclisi, Engelli Lokali ile Kişisel Gelişim Merkezi’nin açılışını tamamlandı. İşte ABB'nin yeni projeleri…

ANKARA'DAN 5 YENİ SOSYAL TESİS MÜJDESİ

Batıkent Emekli Etkinlik Merkezi ve Emekli Meclisi’nde düzenlenen toplu açılış töreni ile birlikte Başkan Mansur Yavaş, sosyal belediyecilik anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi. Her yaş grubunun sosyalleşme imkanı bulacağı bu alanlar herkes tarafından heyecanla karşılandı. İnsanlara sosyalleşebileceği alanlar sağlamanın belediyeciliğin görevi olduğunu dile getiren Mansur Yavaş, yeni projelere adım atmaya devam ediyor.

mansur-yavas-acilis.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi insanı hayatın içine katan çalışmaları ve projeleri ile birlikte her kesime destek sağlamaya devam ediyor. Emekli bireylerin yaşam kalitesini arttırmak ve engelli bireyleri sosyal hayata kazandırmak amacıyla kültürel açıdan destek sağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 5 farklı noktada yapımı tamamlanan ‘Batıkent Emekli Etkinlik Merkezi ve Emekli Meclisi’, ‘Demetevler Emekli Lokali’, ‘Öveçler Emekli Etkinlik Merkezi’, ‘Gençlik Parkı Engelli Lokali’ ile ‘Cemre Parkı Kişisel Gelişim Merkezi’ açılışını yaptı. Batıkent Emekli Etkinlik Merkezi ve Emekli Lokali’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplu açılış töreni yoğun bir ilgiyle karşılandı.

ankara-emekli-lokali.jpg

HER YAŞ GRUBUNA HİTAP EDİYOR

Batıkent'te yapılan açılışta önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yavaş,“Hemşehrilerim zaman zaman konuşulduğunda sosyal belediyeciliği sadece sosyal destek anlamında anlıyorlar ama hemşehrilerimizin, her yaş grubunun kendilerini sosyalleştireceği, vakit geçireceği, insanlarla birlikte olacağı alanları hazırlamak ve en önemli görevlerden birisidir” dedi.

Yıllardır Ankara'nın sorunlarının çözülmediğini vurgulayan Mansur Yavaş, 25 yıldır Ankara'yı yönetenlerin kanalizasyonları bile kapalı tuttuğunu belirterek, Bu kanalizasyon kapalıydı da birisi mi açtı? Buraların sularını birisi mi kesti? Yıllardır ne işlerle uğraştınız? sorularını yöneltti. Yerin altında yapılan yatırımların göze görünmeyeceğini dile getiren Mansur Yavaş, insanların sağlığını hiçe sayıldığını belirterek en hayati ihtiyaçların hep görmezden gelindiğini söyledi.

emekli-lokali.jpg

EMEKLİ MECLİSE KURULACAK

İlerleyen süreç içerisinde Emekli Meclisi kurulacağını ifade eden Mansur Yavaş, daha iyi bir hizmet sağlamak amacıyla emeklilerin bu mecliste alınan kararları belediyeye bildirebileceğini söyledi. Kent konseyinde olduğu gibi Emeklilerin de aldıkları kararları belediyeye bildirebileceğine dikkat çeken Mansur Yavaş, “Şimdi her şeyden önce bu otobüslerdeki ücretsiz binme işine kararı Cumhurbaşkanlığı veriyor. Yani daha önceden bir kanunla iktidar olduktan sonra getirdiler belediyenin bir yetkisi yok. Siz hükümete mensup bir belediye başkanısınız. Cumhurbaşkanı'nın bugün akşam yayınlayacağı bir kararnameye bağlı. Niye 1 Nisan diyorsunuz? Elinizden tutan mı var? Neyi bekliyorsunuz?” dedi.

mansur-yavas-acilis-1.jpg

EMEKLİLERE BÜYÜK DESTEK

Belediye bünyesinde emeklilere verilen destekleri dile getiren Mansur Yavaş, asgari söylenen şartları taşıyan 2. ve 3. geliri olmayan emeklilerin belediyeye başvuru yapması gerektiğini söyledi. 34.000 emekliye düzenli olarak destek sağlandığını dile getiren Mansur Yavaş, düzenli olarak destek sağlandığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (23)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
23 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN