Ankara'da Mansur Yavaş'a rakip yok! Anket sonuçları şok etti: Bitti bu iş

Ankara'da Mansur Yavaş'a rakip yok! Anket sonuçları şok etti: Bitti bu iş

Yerel seçimler adım adım yaklaşırken Ankara'nın kaderi de belli olmaya başladı. Çekişmeli rekabetin sonuçları gelmeye devam ederken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna hangi ismin oturacağı da merak ediliyor. İşte Ankara'daki son seçim anketinin sonuçları…

Ankara'da Mansur Yavaş ve Turgut Altınok arasındaki ipler gerildikçe gerildi. Araştırma şirketleri tarafından yapılan anketler doğrultusunda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak isimler de netleşmeye başladı. 31 Mart yerel seçimlerine geri sayım devam ederken mevcut isimler arasında fark atan aday ise Cumhuriyeti Halk Partisi adayı Mansur Yavaş oldu. İşte Ankara'daki son seçim anketinin sonuçları…

AÇIK ARA ÖNDE GİDİYOR

Özdemir Araştırma şirketinin 7-14 Şubat tarihleri arasında 2.500 kişiyle gerçekleştirdiği ankete göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan siyasal araştırmanın sonuçları dikkat çekici bir tablo ortaya koydu. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlere sayılı günler kala, mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş'ın %62,4 ile açık ara önde olduğu görülüyor.

secim.jpg

Ankete göre, Mansur Yavaş'ı %30,2 ile Turgut Altınok izlerken, Suat Kılıç %2,5, Bartu Soral %1,4, Cengiz Topel Yıldırım ve Demokrat Parti adayı ise %1,2 oranında destek alıyor. Türkiye İşçi Partisi adayının %0,5, diğer adayların toplamı ise %0,6 oy oranına sahip olduğu belirtiliyor.

Anket sonuçları, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin kamuoyunun mevcut eğilimini yansıtırken, Mansur Yavaş'ın yüksek oranda destek aldığı ve seçim yarışında açık ara önde olduğu görülüyor. Seçime kısa bir süre kala yapılan bu araştırma, başkentin siyasi atmosferine dair önemli ipuçları sunuyor.

Ankara'nın siyasi geleceğine dair yapılan bu önemli değerlendirme, seçim sürecinin nabzını tutarken, adayların stratejileri ve seçmen tercihlerinin ne yönde şekillendiğine dair kritik bilgiler sağlıyor. Seçimlerin yaklaştığı bu günlerde, anket sonuçları seçim kampanyaları üzerinde de belirleyici bir rol oynayabilir.

whatsapp-image-2024-02-17-at-21-10-21.jpeg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN