Ankaralının sevinçten gözüne uyku girmiyor! Mansur Başkan açıkladı: 2 büyük proje geliyor

Ankaralının sevinçten gözüne uyku girmiyor! Mansur Başkan açıkladı: 2 büyük proje geliyor

Ankaralılar yeni ulaşım müjdesi ile uyuyamaz oldu. Mansur Başkan metro ağı genişletme çalışmaları için çalışmaları hızlandırdı. Herkesin uzun süredir dört gözle beklediği 2 büyük metro hattı için açıklama Mansur Yavaş’tan geldi. İşte Ankara'yı heyecanlandıran yeni ulaşım ağı…

Başkentte Metro ağı genişletme çalışmaları için açıklamalar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent ile Keçiören Şehitler-Ovacık uzatma hattı projelerinin tamamlanması ve incelenmesi doğrultusunda tüm belgeler Ulaştırma ve altyapı bakanlığını iletildi. Ankaralının sevinçten uyuyamadığı yeni ulaşım hattı açıklamaları herkesi sevinçten havaları uçuruyor. İşte Ankara'yı heyecanlandıran yeni ulaşım ağı…

ANKARALININ GÖZÜNE UYKU GİRMİYOR

Artan nüfus yoğunluğu ve araç sayısındaki fazlalık Trafik sıkışıklığına neden olurken Başkent Ankaralı yeni metro müjdesi ile sevinçten havalara uçuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Metro projeleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mamak Metro projesinin ardından Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca metro hattı için 936 kilometre ve 5 istasyon müjdesi verildi. Şehitler-Ovacık uzatma hatlarının projesi içinde 7,69 kilometre ve 4 istasyon açıklaması yapıldı.

ankara-metro-3.jpg

MANSUR BAŞKAN AÇIKLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklama ile birlikte yeni metro hattının detayını paylaştı. Mansur Yavaş sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

Image

“Ankara'mızın metro ağı için çalışmalarımız sürüyor. Daha önce projesi ve resmi tüm süreçleri tamamlanan, ihale aşamasında olan Mamak Metrosu'nun ardından, Koru Bağlıca - Koru Yaşamkent Uzatma Hattı (9,36 km, 5 istasyon) projesi tamamlandı ve bugün incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim edildi. Keçiören Şehitler-Ovacık Uzatma Hattı (7,69 km, 4 istasyon) projesi tamamlandı ve incelenmek üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na teslim edildi. Projesi yapılan Kızılay-Dikmen ve Çayyolu-Sincan Hatları dahil 5 projede 51,33 km'lik yeni metro hatlarımız için gün kaybetmeden çalışmaya devam ediyoruz. Havalimanı Metrosu'nun sorumluluğu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda olduğu için belediye olarak bir çalışma yapamadığımızı ayrıca belirtiyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN