O şehrin meğer 40 katlı böreği bile varmış! Atatürk'ten bile tam not aldı! Bir tadına bakan parmaklarını da yiyor

O şehrin meğer 40 katlı böreği bile varmış! Atatürk'ten bile tam not aldı! Bir tadına bakan parmaklarını da yiyor

Ankara'nın o ilçesi hem tarihi hem de lezzetleri ile hafızalara kazanıyor. Yıllardır neyi meşhur diye düşündüğümüz Ankara'nın meğer 40 katlı böreği bile varmış. İşte Ankara'nın damak çatlatan lezzetleri…

Ankara'nın küçük ilçesi Kalecik lezzetleri ile adeta tarihe imza atıyor. Börekten tatlıya kadar birçok farklı çeşitliliği bulunan lezzet listesinde 40 katlı börek bile yer alıyor. Bu ilçede hem yiyip hem de şifalanıyorsunuz. İşte Ankara'nın damak çatlatan lezzetleri…

ANKARA'NIN LEZZETLERİ SIRALANDI

Hem tarihi hem de lezzetleri ile akılları kazanan Kalecik, lezzet çeşitliliği ile de Bolu'ya bile meydan okuyor. Kendine has yemekleri ile adını duyuran Kalecik, meşhur böreğini Atatürk'e bile tattırmışlar.

kalecik-kasnak-boregi.jpg


Günümüzde hala özel günlerde yapılmaya devam eden 40 katlı böreğin yanı sıra coğrafi işareti bulunan ekmekler ve yemekler de sofraları şenlendiriyor. Kaleciye ait meşhur yemekler arasında tam bir şifa deposu yatıyor. Antibiyotik olarak sofralarda yer alan çemen çorbasının faydaları da saymakla bitmiyor.

BU LEZZETLER SAYMAKLA BİTMİYOR


Tüm Ankaralıları bu lezzetleri tatmaya davet eden Kalecikliler kasnak böreğini başka hiçbir yörede bulamayacaklarını belirtiyorlar. 40 katlı olması ve içinde bulunan kıymasıyla damak şenlendiren bu lezzetin kendini has bir tepsisi bile bulunuyor.

kalecik-karasi.jpg


Atatürk geldiğinde yapılan bu lezzet şapka devriminden bu yana Kalecik'in en meşhur lezzetleri olarak sofraları süslüyor. Kalecik'in adı tuzsuz olarak bilinen fakat tuzlu olan çörekleri de resmen akıl karmaşası yaşatıyor. Kalecik karası olarak bilinen üzümleri ile ün yapmış olan bu ilçe pekmez, höşmerim, helva ve pek çok farklı ekmek çeşidi ile adından söz ettiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN