Anne ve babalar dikkat! Kimse farkında değil ama çocukların gelişimi büyük tehlikede: Sakın bunu yapmayın! Ömür boyu taşıyorlar

Anne ve babalar dikkat! Kimse farkında değil ama çocukların gelişimi büyük tehlikede: Sakın bunu yapmayın! Ömür boyu taşıyorlar

Anne ve babaları yakından ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Okullar başlamışken çocuğunuzun sağlığını tehlikeye atmayın. Fark etmeden Yapılan bu hatalar büyük sorunları ortaya çıkarıyor. Uzman doktor tüm detayları tek tek anlattı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Büyüme ve gelişme çağında olan çocukların dikkat etmesi gereken hususlara değinen Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden, Doç. Dr. Sinan Karaca, okulların açılması ile birlikte çocukların sırtına yüklenen ağır yüklerden bahsetti. Gelişme çağındaki çocukların uygunsuz çanta kullanımının ileriki hayatta kalıcı sorunlara neden olduğunu belirten uzman doktor ebeveynleri tek tek uyardı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

İLK DERS ZİLİ ÇALDI


Okullarda yeni eğitim öğretim yılı başlarken veliler de eksik tamamlama derdine düştü. Eksikler tamamlanırken velilerin dikkat etmesi gereken tüm detaylar tek tek açıklandı. Doç. Dr. Sinan Karaca, okul çantalarına çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Sırtta veya elde taşınacak okul çantalarının omuz sağlığını etkilediğini belirten uzman isim, burada en büyük görevin ailelerde olduğunu ifade etti.

okul-cantasi.jpg

Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden, Doç. Dr. Sinan Karaca, okul çantası kullanımının omurga sağlığını büyük ölçüde etkilediğini belirterek önlem alınması gerektiğinin altını çizdi. Birçok öğrencinin günlük hayatta sıklıkla kullandığı okul çantaları öğrencilerin kitap defter kırtasiye malzemeleri gibi pek çok eşyasında da içerisinde barındırıyor. Çantaların aşırı doldurulması çocuk sağlığını etkilerken omurgada ciddi hasarlara neden olabiliyor.

SIRT ÇANTALARININ ZARARLARI NELERDİR?

Okul çantalarının yanlış kullanımı omurga sağlığını ciddi anlamda etkilemektedir. Yanlış kullanılan çantaların omurga üzerindeki etkileri şu şekildedir:

okul-canta.jpg

Bel ve Sırt Ağrıları
Çocukların omzuna yüklenen aşırı ağırlık ve yanlış taşıma biçimi bel ve sırt ağrılarına neden olmaktadır.

Kötü Duruş Alışkanlıkları
Ağır çantalar zaman içerisinde eğilmiş bir yürüme ve kötü duruş bozukluğunu da beraberinde getiriyor.

Omurga Deformiteleri
Hızlı bir şekilde büyüyen çocukların omurgası da hızlı bir şekilde büyümektedir. Bu kapsamda bu süreçte yanlış taşınan çantalar omurgada deforme oluşturuyor.

Sinir Sıkışmaları
Ağır çantalar omurga üzerinde baskı oluştururken sinir sıkışmasına neden oluyor.

Omurga Esnekliğinin Azalması
Yanlış taşınan çantalar omurganın doğal esnekliğini de azaltmaktadır.

okula-gitmek.jpg

OMURGA SAĞLIĞI İÇİN NELER YAPILIR?

Çocukların gelişim ve büyüme çağında en önemli noktalardan biri taşıdıkları sırt çantaları olurken dikkat edilmesi gereken noktalarda şu şekildedir:

Doğru Çanta Seçimi
Çocukların tüm yükünü sırtlanan okul çantaları rahat ve ayarlanabilir olmalıdır. Sırt çantası şeklinde tasarlanan çantalar yükü dağıtması nedeniyle omurga sağlığı için daha uygun olacaktır.


Ağırlık Kontrolü
Okul çantalarının çocuk ve vücut ağırlığı arasında da belirli bir oranı vardır. Çocukların vücut ağırlığının %10undan daha ağır çantaların taşınmaması gerektiği belirtiliyor. Bu kapsamda aileler düzenli olarak çocukların çantalarını kontrol etmelidir.

Dengeli Taşıma
Okul çantalarının her iki omuzda da yer alan saplarının eşit olarak uzatılması gerekmektedir.Bu kapsamda yük eşit olarak dağılacaktır.

Ara Sıra Mola Verme
Çocukların okul çantalarını uzun süre taşımaması gerekiyor.Bu kapsamda ara sıra çantaları yere koyarak dinlenmek omurga sağlığı için son derece önemlidir.

Egzersiz ve Doğru Duruş
Çocukların omurga sağlığını koruması için düzenli olarak egzersiz ve doğru duruş tekniklerinden yararlanması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN