Annelere toplu taşıma bedava oluyor! Büyükşehir Belediyesi duyurdu: Haziran ayında başlıyor

Annelere toplu taşıma bedava oluyor! Büyükşehir Belediyesi duyurdu: Haziran ayında başlıyor

O ilde yaşayan annelere müjdeli haber geldi. Büyükşehir Belediyesi duyurdu, anneler bayram etti. Haziran ayında başlayacak uygulamayla birlikte anneler artık şehir içi toplu taşımalarını ücretsiz olarak kullanabilecek. İşte detaylar…

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, seçim öncesi verdiği vaatleri tek tek yerine getirmeye devam ediyor. Anneler için planladığı projeler arasında yer alan Anne Kartı uygulamasını başlatan Tugay, bu kapsamda 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere ulaşım araçları içi 60 kontörlük biniş hakkı tanındığını duyurdu. 4-5 yaş arasında çocuğu olan anneler ise 10 kontörlük avantajdan yararlanmaya devam edecek. Başkan Dr. Cemil Tugay, annelerin çocuklarıyla beraber sosyal hayata karışmaları için söz konusu uygulamaları yaygınlaştıracaklarını da belirtti.

459099.jpg

9 BİN 723 ANNEYİ KAPSAYACAK

Hayata geçirilen Anne Kartı uygulaması ile 0-4 yaş (0-48 ay) arası çocuğu olan annelerin belediye bünyesindeki toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilmesi sağlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki uzman ekiplerin incelemeleri sonucunda yardım almasına karar verilen annelerin kartlarına çocukları yanlarındayken kullanabilecekleri aylık 60 kontör yüklenmeye başlandı. 4-5 yaş arası çocuğu olan annelere verilen aylık 10 kontör hakkı bulunan kartların kullanımı da bu süreçte devam edecek.

Sosyal adaleti sağlamanın önemine değinen Başkan Dr. Cemil Tugay, özellikle kadınlar ile çocukları önemseyen uygulamaları daha da artıracaklarına dikkat çekti. Git gide etkisi artan ekonomik krizden en çok kadın ve çocukların etkilendiğine değinen Tugay, “Çocukların ve kadınların sosyal hayata karışmaları için desteğimiz sürecek” dedi.

0-4 yaş Anne Kartı uygulaması 7.695 aileyi kapsayacak. 4-5 yaş grubunun da 2.028 aileyi kapsamasıyla birlikte, toplamda 9.723 aileye ulaşım desteği sağlanmış olunacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN