Arabası benzinli ve dizel olanlara kötü haber! Artık tarihe karışacak: O yıldan itibaren tamamen yasaklanıyor

Arabası benzinli ve dizel olanlara kötü haber! Artık tarihe karışacak: O yıldan itibaren tamamen yasaklanıyor

Çevre kirliliği kapsamında Avrupa Birliği (AB) Konseyi'ne üyeliği olan ülkelerde 2023 yılı itibariyle otomobil ve hafif ticari araçların katı karbon emisyon standartlarına dair yeni yasayı kabul ettikleri duyuruldu. Kabul edilen yasa ile birlikte 2035 yılına kadar karbon emisyonları sıfıra indirilecek. Bu şekilde söz konusu olan yasaya dair belirtilen tarih itibariyle karbon salan benzinli, dizel ve içten yanmalı motora sahip olan otomobil satışı yasaklanacak. İşte tüm detaylar...

2035 YILINDA O ARAÇLAR SATILMAYACAK!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen hava kirliliği nedeniyle Avrupa Birliği (AB) tarafından yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklama ile birlikte 2035 yılı itibariyle benzinli ve dizel motora sahip olan araçların satışı yasaklanacak.

AB Konseyi tarafından kabul edilen teklif ile birlikte AB ülkelerinde 2035 senesinden itibaren otomobil ve hafif araçlarda katı karbon emisyon standartları getirilecek olan yeni yasa onaylandı.

Avrupa Birliği üyeleri tarafından gündemde olan yasa ile birlikte otomobil üreticileri söz konusu olan 2035 yılına kadar karbon emisyonlarını sıfıra indirecek. Bu şekilde ise AB ülkelerinde belirtilen tarihten itibaren benzin, dizel ve içten yanmalı motora sahip yeni bir otomobil satışı yapılmayacak.

otomobil-4.jpg

2030 SENESİNDE BAŞLAYACAK!

Emisyon düşürme kapsamında yapılacak olan uygulamanın 2030 yılı ile birlikte emisyon düşürme hedefi başlayarak otomobiller için yüzde 55, kamyonetler için ise yüzde 50 düşürülecek.

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu tarafından kabul edilen ve yürürlüğe girmesi için hazırlıkların sürdüğü AB üyesi ülkeler arasında onaylanması belirtilen düzenlemeye başta Almanya'nın yer aldığı bir grup ülkenin karşı çıktığı biliniyor.

cars.jpg

SENTETİK YAKIT GELİYOR!

Söz konusu karara karşı çıkan Almanya, bu plana destek olabilmesi için AB'nin e-yakıt olarak günümüzde yer alan yenilenebilir enerji ve havadaki karbondioksiti yakalamayla üretilen sentetik yakıtlarla ilgili muafiyet getirilmesi talebinde bulunmuştu. Bu durumda ise AB komisyonu ile Almanya arasında yaşanan tartışmalar sonucunda anlaşma sağlandı.

Almanya tarafından yapılan itirazlar üzerine sentetik yakıtlar üzerine çalışmaların başlamasıyla içten yanmalı motorlara sahip yeni araç satışı hususunda Avrupa Birliği'nden güvence alındı. Kabul edilen yasa ile birlikte Avrupa Birliği Resmî Gazetesi'nde yayımlanmasıyla birlikte yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN