Araç sahipleri başını taşlara vuracak! Benzin ve motorine büyük zam geliyor: O tarihten itibaren fiyatlar değişecek

Araç sahipleri başını taşlara vuracak! Benzin ve motorine büyük zam geliyor: O tarihten itibaren fiyatlar değişecek

Döviz kurunda yaşanan dalga geçişlerinin ardından, akaryakıt değerlerine yönelik artış tahminleri baş döndürücü bir hızla geliyor. Motorin, benzin ve otogaz kategorisinde bugünden itibaren artış belirtileri hissediliyor.

Brent petrol değerleri ve döviz dalgalanmaları ile birlikte kıpırdanmaların devam etmesi bekleniyor. Akaryakıt değerlerini belirleyen unsurlar ise artış tahminleriyle kısmen belirsiz bir hale dönüştü.

Dolar kurunun 23 TL’nin üzerine tırmanarak kayıtların en tepe noktasını ziyaret etmesi, akaryakıt değerlerine yönelik artışı da kapıda bıraktı.

Sektörden gelen bilgilere göre, 9 Haziran Cuma günü itibariyle (bugün) uygulanmaya başlanacak olan benzin artışı yaklaşık 2 lira 70 kuruş, motorin için ise 1 lira 37 kuruş civarında olacak.

OTOGAZA DA ARTIŞ

9 Haziran Cuma gününden itibaren geçerli olacak otogaz kategorisinde 67 kuruşluk bir fiyat sıçraması bekleniyor.

2-005.jpg

GÜNCEL AKARYAKIT İSTASYONU FİYATLARI

İstanbul

Motorin litre başına 20,75

Benzin litre başına 21.24

Ankara

Motorin litre başına 21.11

Benzin litre başına 21.60

İzmir

Motorin litre başına 21.19

Benzin litre başına 21.59

Değerler iller, ilçeler ve bayiler arasında çeşitlilik göstermektedir.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin değerleri belirlenirken, gümrüksüz rafineri değeri üzerine ÖTV ve EPDK'nın payı eklenerek KDV dışındaki rafineri satış değeri elde edilir.

Gümrüksüz rafineri değerinin hesaplanmasında ise Akdeniz-İtalyan piyasalarında duyurulan günlük CIF Akdeniz ürün değerleri ve günlük dolar kuru izlenir, belli bir fiyat değişim marjında gümrüksüz rafineri tavan satış değeri tespit edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN