Aralarında AK Partili adayın akrabaları da var: Hilvan'da oy pusulalarını yakanlara tutuklama

Aralarında AK Partili adayın akrabaları da var: Hilvan'da oy pusulalarını yakanlara tutuklama

Hilvan'da yakılan oy pusulalarıyla ilgili soruşturmada AK Parti adayı Aslan Ali Bayık’ın akrabalarının da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi. AK Parti'nin yakılan sandıkların da arasında olduğu 15 sandıkla ilgili itirazı nedeniyle, DEM Parti'nin kazandığı seçimlerin yenilenmesi karar verilmişti.

Urfa'nın Hilvan ilçesinde 31 Mart seçimlerinde oy pusulalarını yakan 7 şüpheli tutuklandı. 2 Nisan'da gözaltına alınan AK Parti'nin mevcut başkanı ve adayı Aslan Ali Bayık'ın akrabalarının da aralarında olduğu 13 şüpheli, dün gece adliyeye sevk edildi. 7 kişi tutuklanırken, 6 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasından AK Partili Bayık’ın yeğeni ve birinci sıra Belediye Meclis üyesi adayı Sabri İzol ile yeğenleri Necip Bayık, Bedir Bayık ve Mahmut Bayık da bulunuyor. Tutuklanan isimlerin Siverek 2 Nolu Kapalı Cezaevi'ne gönderildiği öğrenildi. Dosyada gizlilik kararı olduğu belirtildi.

BARODAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Urfa Barosu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"31 Mart Pazar günü gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri sonrası oy sayım ve döküm işlemleri tamamlandıktan sonra Hilvan’da bulunan Gençlik Merkezinin adaylardan birinin bazı yakınları tarafından basılması ve oy torbalarının yakılması nedeniyle; Hilvan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış; soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınmıştır. Hilvan Sulh Ceza Mahkemesi’nce aralarında AKP seçim kurulu üyesinin de bulunduğu 7 kişi tutuklanmış diğerleri ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmışlardır. Şanlıurfa Barosu olarak hukuki sürecin takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz."

DEM PARTİ'NİN KAZANDIĞI SEÇİM İPTAL EDİLMİŞTİ

Seçim gecesi Hilvan'da bazı mahallelerde sandıkların yakıldığı ve sandık görevlilerine saldırı gerçekleştiği yönündeki görüntüler sosyal medyada yayınlandı. DEM Parti'nin kazandığı seçimler sonrasında AKP 15 sandığa itiraz etti. AKP'nin itiraz ettiği sandıklar arasında AKP adayı Ali Aslan Bayık'ın yeğeni Mustafa Bayık ile belediye çalışanlarının da aralarında olduğu 50 kişilik grup tarafından ateşe verilen psulaların yer aldığı 1119 ve 1120 no'lu sandıklar da yer alıyor.

Kamera kayıtları bulunan olayı gerekçe gösteren İlçe Seçim Kurulu, DEM Parti'nin 521 oy farkı ile kazandığı seçimlerin yenilenip, 2 Haziran'da yapılmasına karar verdi. DEM Parti'nin YSK'ye yaptığı itiraz reddedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN