Arnavutköy’den girecek Büyükçekmece’den çıkacak! İstanbul önlemini alsın: Hızla yaklaşıyor

Arnavutköy’den girecek Büyükçekmece’den çıkacak! İstanbul önlemini alsın: Hızla yaklaşıyor

İstanbul'a dair uzmanlardan uyarılar gelmeye başladı. Son zamanlarda düşüş gösteren sıcaklıklar ile birlikte yağışlı günlere kavuşuldu. Kuraklık seviyesinin kritik noktaya gelmesinin ardından yağış beklentileri paylaşılıyor. İstanbul'da beklenen yağışlar konusunda duyurular yapıldı. İşte tüm detaylar...

Türkiye'yi etkisi altına alan aşırı sıcaklıklar nihayet ülkeyi terk etti. Yaz mevsimi başından itibaren etkili olan El Nino üzerine Eyyam-ı Bahur ve Basra sıcaklıkları kuraklık sorununu da beraberinde getirmişti. 46 gündür yağış almayan bölgelere ise meteoroloji uzmanlarından müjdeli haber geldi.

İSTANBUL HALKI ÖNLEMİNİ ALSIN

Yaşanan yüksek sıcaklık sonrasında mevsim normalleri üzerine çıkan sıcaklıklar tehlikenin boyutunu artırırken peş peşe rekorlar kırıldı. Türkiye'nin sorunu haline gelen kuraklık konusunda ise uyarılar gelmeye başladı.

Barajların doluluk oranları kritik seviyeye düşmesiyle birlikte susuzluk için önlemler alınması gerektiği vurgulanıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında su tasarrufu yapılması gerektiğini ifade etmişti. Eylül ayına girilmesiyle birlikte mevsim normallerinde doğru ilerleyen sıcaklıklar yağışları da beraberinde getiriyor.

f5kpupbwcaanx0f.jpg

İSTANBUL BEKLENTİSİNİ PAYLAŞTI

Meteorolojik kaynaklar tarafından geçtiğimiz hafta yapılan yağış tahmininin tutmaması sonucunda yeni yağışların beklendiği duyuruluyor. Sosyal medya üzerinden isabetli tahminlerde bulunan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den, İstanbul için yeni bir paylaşım daha geldi.

Uzun zamandır beklenen yağışlara dair müjdeyi veren uzman isim İstanbul'a Karadeniz'den kütlelerin geldiğini ifade ederek, "İlki Büyükçekmece'ye ulaşmak üzere. İkincisi de Arnavutköy - Büyükçekmece hattında ilerleyecek gibi..." cümlesiyle açıklamasını tamamladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN