Artık herkes influencer olamayacak! Sosyal medya fenomenlerine kötü haber: Bakanlıktan bu belgeyi almak şart oluyor

Artık herkes influencer olamayacak! Sosyal medya fenomenlerine kötü haber: Bakanlıktan bu belgeyi almak şart oluyor

Son zamanlarda sosyal medya fenomenleri ile alakalı yaşanan olayların ardından Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir duyuru yapıldı. Artık herkes istediği gibi influencer olamayacak. Bakanlık influencer olmak için yeni şartlar ve belge zorunluluğu getirdi. O belgeyi alamayanlar influencer olamayacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

Sosyal medya fenomenlerinden bazılar son zamanlarda kara para aklama iddiaları ile gündeme geldi. Yaşanan bu olaylardan sonra birçok sosyal medya fenomeninin hakkında soruşturma başlatılırken Ticaret Bakanlığı’ndan yeni bir adım geldi. Bu kapsamda influencer olmanın önüne bazı şartlar ve belgeler getirildi. İstenilen şartları yerine getirmeyen kişilerin influencer olamayacağı bildirildi.

yeni-proje-2.jpg

BU ŞARTI SAĞLAYAMAYAN İNFLUENCER OLAMAYACAK

Mynet’te yer alan habere göre, Ticaret Bakanlığı tarafından 2024-2028 Stratejik Planı hazırlandı. Söz konusu planın içinde sosyal medya fenomenlerine ilişkin yeni düzenlemeler de yer aldı. Düzenlemeler kapsamında influencerlara yönelik sertifika programı düzenleneceğini açıkladı.

yeni-proje-3.jpg

Reklam Özdenetim Kurulu ve Reklam Kurulu arasında ortak olarak yapılan proje kapsamında influencer olmak isteyen kişiler bakanlıktan sertifika alacak. Eğer bu sertifika alınmazsa kişiler sosyal medyada reklam yapamayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN