Artık onlar da Türkiye’ye rahat rahat girecek! Vize kalktı

Artık onlar da Türkiye’ye rahat rahat girecek! Vize kalktı

Türkiye ile Romanya arasında turistik seyahatler konusunda yapılan yeni düzenlemeye göre, Romanya vatandaşları artık Türkiye’ye vizesiz seyahat edebilecekler.

Resmi Gazete’de yayımlanan bu karar, Romanya vatandaşlarının 180 gün içerisinde toplamda 90 güne kadar Türkiye’de turistik ziyaretlerde bulunmalarına olanak tanıyor.

Bu yeni düzenleme, sadece pasaport sahipleri için değil, aynı zamanda kimlik kartına sahip Romanya vatandaşları için de geçerli. Ayrıca, Romanya vatandaşlarının Türkiye üzerinden transit geçişlerde de vize muafiyeti hakkından faydalanabilecekleri belirtiliyor.

img-6286.jpeg

Öte yandan, Türk vatandaşlarının Romanya’ya seyahatleri için durum biraz daha farklı. Umuma mahsus pasaport sahipleri, Romanya’ya yapacakları seyahatlerde amaçlarına uygun vize almak zorundalar. Ancak, hususi, hizmet veya diplomatik pasaport sahipleri 90 güne kadar olan turistik seyahatler için vize muafiyetinden yararlanabiliyorlar. Bu düzenlemeler, iki ülke arasındaki seyahatlerde önemli bir kolaylık sağlamaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN