'Asbest bombası'na bir tepki de TTB'den: O gemiyi Türkiye'ye sokmayın

'Asbest bombası'na bir tepki de TTB'den: O gemiyi Türkiye'ye sokmayın

Türk Tabipleri Birliği, asbest taşıyan savaş gemisinin bakanlık izniyle Aliağa'da sökülecek olmasına tepki göstererek "Halk sağlığı açısından büyük risk oluşturan geminin ülkemize sokulmaması için TTB olarak her türlü bilimsel ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

Uzmanların "asbest bombası" dediği, Brezilya donanmasına ait "Nae Sao Paulo" adlı savaş gemisinin İzmir Aliağa'da sökülmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onay vermesine tepki yağmaya devam ediyor. Son olarak Türk Tabipleri Birliği (TTB) de konuya ilişkin açıklama yaparak, geminin ülkeye sokulmaması için mücadele vereceklerinin altını çizdi.

'HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERECEĞİZ'

TTB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre; başta asbest olmak üzere tehlikeli atık yüklü NAe Sao Paulo isimli Brezilya donanmasına ait geminin, sökülmek üzere Aliağa'ya getirilmesi izninin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verildiğini öğrendik. Halk sağlığı açısından büyük risk oluşturan geminin ülkemize sokulmaması için TTB olarak her türlü bilimsel ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN