Asgari ücret ara zammı için tarih öne çekiliyor! Zam sorununu tek seferde çözecek: İşte açıklanan o öneri!

Asgari ücret ara zammı için tarih öne çekiliyor! Zam sorununu tek seferde çözecek: İşte açıklanan o öneri!

Ülkemizin gündeminde yer alan asgari ücret zammına dair geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklama gelmişti. Asgari ücret zammına dair temmuz ayını işaret etmesiyle birlikte kulislerde konuşmalar yer aldı. Asgari ücretin erken açıklanacağına dair söylentiler yer alıyor. Asgari ücret tartışmalarının zam formülü açıklandı. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRET ZAMMI ERKEN GELEBİLİR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile birlikte milyonlarca vatandaşa müjdeli haber verildi. Milyonlarca çalışan tarafından beklenen zam haberi nihayet geldi. En düşük emekli maaşına zam yapılması ile birlikte gündemde yer alan asgari ücret zammına dair açıklamalar yapıldı.

Asgari ücret tespit komisyonunun 2023 yılının haziran ayı ile birlikte bir araya geleceğini duyurdu. Açıklanan zam müjdesi ile birlikte kulislerde konuşulan zam konusuna dair detaylar yer aldı. Asgari ücret zammının daha erken gerçekleşebileceği bilgisi paylaşılarak yeni formüle dair açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha öncesinde Vedat Bilgin tarafından yapılan, asgari ücrete zam gelmeyecek açıklaması üzerine tekrar sorulan asgari ücrete ara zam gelecek mi? Sorusuna cevap verdi. Temmuz ayını işaret edilirken çalışmalar için ise haziran ayı hedef gösterildi.

0x0-halkbank-destek-kredisi-basvurusu-yap-ve-sorgula-6-ay-geri-odemesiz-10-bin-tl-halkbank-bireysel-temel-ihtiyac-destek-kredisi-basvuru-sonucu-sorgulama-1590386067121.jpg

ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAM ORANLARI!

Asgari ücrete yapılacak olan zam tutarı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun her sene aralık ayında bir araya gelmesiyle birlikte karar veriliyor. 2022 yılı ile birlikte ihlal edilen kural sonucunda ocak ayında yapılan asgari ücret zammı temmuz ayı ile birlikte yeniden zamlandı.

2022 yılının ocak ayında 4 bin 250 TL olarak açıklanan asgari ücret temmuz ayında 5 bin 500 olurken 2023 yılının başında ise 8 bin 500 TL'ye yükselerek yüzde 30 oranında artış gösterdi. 2023 yılında yapılan asgari ücret 2022 yılı ile birlikte toplamda yüzde 90 seviyelerine yükseldi.

para-tl-200-tl.webp

1 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ!

1 Temmuz'da açıklanacak olan yeni asgari ücret ise 2023 yılının ilk 6 ayında belirlenen enflasyon oranlarına göre zamlanacak. Temmuz ayında 2023 yılında yapılan yüzde 30'luk zammın aynısı geçerli olması halinde asgari ücret 13 bin TL'ye kadar yükselecek. Net asgari ücret ise bu durumda 11 bin 50 TL'ye yükselecek.

Fakat zam oranı yüzde 20 olması durumunda brüt asgari ücret 12 bin 10 TL, net asgari ücret ise 10 bin 200 TL olacak. TÜİK tarafından açıklanan 3 aylık enflasyon verisine göre zam oranı şimdiden yüzde 13,14'e kadar yükseliş gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN