Asgari ücret ne zaman açıklanacak belli oldu! Bakan Işıkhan tarih verip duyurdu: Peki ne kadar olacak?

Asgari ücret ne zaman açıklanacak belli oldu! Bakan Işıkhan tarih verip duyurdu: Peki ne kadar olacak?

Heyecanla beklenen asgari ücret zammı ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklama yaptı! Asgari ücret zammının ne zaman açıklanacağını söyleyen Işıkhan tarih verip duyurdu. Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte ayrıntılar....

Türkiye genelinde milyonlarca çalışan ve aileleri, asgari ücret zammı konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammının detaylarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

‘ASGARİ ÜCRET 17 BİN 500 TL OLUR MU?’

asgari-ucret-zammi-ne-zaman-belli-oluyor-2.webp

Bakan Işıkhan, asgari ücretle ilgili merak edilen sorulara da yanıt verdi. Işıkhan, kendisine yönetilen "Asgari ücret 17 bin 500 TL olur mu?" sorusuna "Çalışmalarımızı bitirdiğimizde nihai sonuca ulaşacağız inşallah, sizinle de paylaşacağız" şeklinde cevap verdi.

Asgari ücretin belirlenmesi sürecinde işveren desteği ile ilgili çalışmaların da değerlendirileceğini belirten Bakan Işıkhan, "Bu konuların hepsini değerlendireceğiz" dedi.

Temmuz ayında ara zam konusuna değinen Bakan Işıkhan, "Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle. Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda 1 kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete 2'nci zammı yaptık" şeklinde açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK?

asgari-ucret-zammi-ne-zaman-belli-oluyor-1-001.webp

Asgari ücret konusundaki kulis bilgilerini de paylaşan ekonomist Devrim Akyıl, "Açlık sınırı olarak ifade edilen 14 bin TL! O nedenle bunun üzerinde bir rakama gidilecek. 16 bin - 16.500 TL rakamlarına gidilecek görünen o. Pazarlıkları burada sonlandırmaya çalışacaklar. Kişisel tahminim Sayın Cumhurbaşkanının bir müdahalesi olacaktır. Bu olgu sonrası da asgari ücretin 17-18 bin TL'lere gelebileceğini düşünüyorum." Şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

asgari-ucret-zammi-ne-zaman-belli-oluyor-3.webp

Bakan Işıkhan, Pazartesi günü başlayacak olan asgari ücret belirleme çalışmalarıyla ilgili, "Temmuz ayında yaptığımız gibi hızlı bir şekilde inşallah başlayıp, taraflarla bir araya geleceğiz. Pazartesi süreci başlatacağız, komisyonlarla bürokratlarımız çalışıyor. Teknik çalışmalar yapılıyor. Biliyorsunuz bakanlıklardan temsilciler geliyor, erken bitirilmesi konusunda onların çalışmaları bize şekil verecek. Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti, 31 Aralık'a kadar Resmi Gazete'de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. Pazartesi, Türk-İş ve TİSK başkanlarımızla bir açılışımız olacak. Süreci Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. İlkemiz, her zamanki gibi siz de biliyorsunuz; çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN