Asgari ücret o rakamın altında olmayacak! Ergün Atalay açıkladı: O rakam gelirse masadan kalkarız

Asgari ücret o rakamın altında olmayacak! Ergün Atalay açıkladı: O rakam gelirse masadan kalkarız

Asgari ücretle çalışan vatandaşları sevindirecek haber! Asgari ücret o rakamın altında kalmayacak! TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay açıkladı! 'O rakam gelirse masadan kalkarız' dedi...

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in aktardığına göre, asgari ücret belirlenmesi sürecinde Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, komisyonda yer alacak 2 kadın ve 2 erkek asgari ücretli işçinin, geçim sıkıntılarını hükümet ve işveren temsilcilerine aktaracağını belirtti. Atalay, hükümetin teklifini görmeden rakam konuşmayacaklarını ve Başkanlar Kurulu'nda alınacak bir kararla hareket edeceklerini ifade etti.

ASGARİ ÜCRETTE O RAKAM TALEP EDİLİYOR

asgari-ucret-ne-kadar-olacak-1.webp

Atalay, açlık sınırının 14 bin TL civarında hesaplandığını ve hükümetin bu rakamı teklif etmesi durumunda masadan kalkacaklarını söyledi. Ayrıca, hükümet yetkililerinin yüzde 25 artışa tekabül eden 14 bin 250 TL gibi bir ücreti kabul etmeyeceklerini vurguladı. Rakam belirleme konusunda temkinli davranarak, teklifi Başkanlar Kurulu'na getirip orada karar vereceklerini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN