Asgari ücretle markete giden İYİ Partili vekil kasada kaldı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ve eşi Nigar Dikbayır, her ay '4 kişilik asgari ücretli' bir ailenin nasıl geçim sıkıntısı yaşadığını gözler önüne seriyor. İYİ Partili vekil asgari ücret zammının ay sonu gelmeden nasıl eridiğini ‘Milletin geçim derdi' videolarıyla her ay paylaşıyor. Alışverişini tamamlayan Dikbayır, iktidara“Ay sonuna kalan para 184 lira, 30 gün boyunca 184 lira ile dolaşacağız, günde 6 lira. Yapamıyorsanız, bırakın gidin artık, yeter'' diye tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır ve eşi Nigar Dikbayır vatandaşın ekonomik sıkıntılarını anlatmak için ‘Milletin geçim derdi' çalışmasını yaptı. Dikbayır çifti her ay bir asgari ücretle geçinmek zorunda kalan 4 kişilik aileyi canlandırıyor. Dikbayır bir asgari ücretle dört kişilik bir ailenin fatura ve ödemelerini yaptıktan sonra cebinde kalan parayla, ‘ay sonuna kadar 183 TL kalacak şekilde' alışveriş yapıyor.

Alışverişe çıkmadan önce Asgari Ücret'ten kira, elektrik, su, doğalgaz faturası başta olmak üzere zorunlu ödemeleri yapan Dikbayır ailesi, kalan 720 lira ile market alışverişine çıktı.

Şubat ayında aldıkları aynı ürünleri market arabasına dolduran Dikbayır çifti kasada kaldı. Çünkü aldıkları ürünlerin toplamı 906 TL tuttu. Ümit Dikbayır, “720 TL'den fazla harcayamayız” deyince kasada çok sayıda ürün bırakıldı.

Dikbayır, “Geçen ay (Şubat'ta) ocak ayında aldıklarımızı alamamıştık. Şubatta aldıklarımızı martta almak mümkün olmadı. Şubat ayında aldıklarımızdan 1 kilogram yoğurdu bıraktık. Kabağı, limonu, sütü, unu, peçete ve patlıcanı bıraktık. Milletin geçim derdi burada bariz meydanda” dedi. Nigar Dikbayır ise, “Meyve zaten yiyemiyorduk. Artık sebze de yiyemiyoruz” dedi.

FATURALAR ARTTI EKMEK ZAMLANDI

Mart ayında dört kişilik ailenin elektrik faturası arttı, Halk Ekmek zammından dolayı ekmeğe ödenen tutarda da artış oldu. 4 bin 253 TL maaşı olan bir asgari ücretli aile temel harcamaları için 3 bin 350 TL ödemek zorunda kaldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dikbayır'ın yaptığı çalışmaya göre bu rakam sadece iki ay önce 2 bin 853 TL'ydi. Geçen ay ise temel harcama tutarı 3 bin 224 TL olmuştu.

Alışveriş sonrası Ümit Dikbayır, ay sonuna kalan paraya ve asgari ücret ile alınan temel ihtiyaç listesine ilişkin tepki gösterirken, eşi Nigâr Dikbayır gözyaşlarına hâkim olamadı.

Ümit Dikbayır şöyle konuştu:

''SAYIN CUMHURBAŞKANI SİZE SESLENİYORUZ, VATANDAŞ GEÇİNEMİYOR''

“Sayın Cumhurbaşkanı’mıza sesleniyorum, yarım kilo kıyma almamaya alışmıştık, yarım kilo meyve almamaya da alıştırdınız bizi. Şimdi yarım kilo sebze bile alamıyoruz. Yapamıyorsanız, bırakın gidin artık, yeter. Yeter artık. Bu alabildiklerimiz ile dört kişilik bir ailenin nasıl geçineceğine dair bir formül üretin, nasıl karnını doyuracak?

Seyahat etmesinden vazgeçtik, karnını nasıl doyuracak bir izah edin. Milletimiz adına sesleniyorum, hemen, önümüzdeki günlerde asgari ücretliye, emeklimize, kamu çalışanlarımıza acil bir zam yapmanızı talep ediyorum. Vatandaş bu şartlarda bırakın geçinmeyi, karnını doyuramıyor. Sayın Cumhurbaşkanı size sesleniyoruz, vatandaş geçinemiyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN