Asgari ücretli beklemekten ağaç olmuştu! Bakan Işıkhan "sizinle paylaşmak isterim" diyerek müjdeyi duyurdu

Asgari ücretli beklemekten ağaç olmuştu! Bakan Işıkhan "sizinle paylaşmak isterim" diyerek müjdeyi  duyurdu

Milyonları ilgilendiren haber geldi! Asgari ücretlilere müjde! Asgari ücretli beklemekten ağaç olmuştu! Haber gecikmedi.. Bakan Işıkhan "sizinle paylaşmak isterim" diyerek müjdeyi duyurdu...

Türkiye'de milyonlarca asgari ücretliyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Son 6 aylık enflasyon doğrultusunda asgari ücrete yapılan zammın ardından rakam 11 bin 402 TL'ye yükselmişti. Şimdi ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücretle ilgili heyecanlandıran bir açıklama geldi.

ASGARİ ÜCRET YENİDEN GÜNDEMDE

olum-toptan-odemesi-hesaplama-nasil-yapilir-1200x675.webp

İstanbul'da çalışma hayatının temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Işıkhan, ekonomik gelişmelerin en çok asgari ücretli vatandaşları etkilediğine dikkat çekerek, asgari ücretin yeniden gündeme geleceğini belirtti. Işıkhan, "Bu bağlamda enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak hedefidir. Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu da sizinle paylaşmak isterim. Gerek sizlerle gerek işçilerimizin temsilcisi konumundaki konfederasyonlarla istişare içinde olacağız. Bu süreçte de karşılıklı anlayış ve işbirliğini teşvik etmeye davet edeceğiz." şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET KAÇ TL OLACAK?

63a55e435cf3b020105dd6bb.webp

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayında bir araya gelecek. Şu anda 11 bin 402 TL olarak uygulanan asgari ücretin ne kadar olacağı ise merakla bekleniyor. Resmi kararın alınmasıyla birlikte bu konuda kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN