Asgari ücretliler sevinçten ağlayacak! Vedat Işıkhan müjdeyi verdi: 18 bin 250 TL civarında olacak..

Asgari ücretliler sevinçten ağlayacak! Vedat Işıkhan müjdeyi verdi: 18 bin 250 TL civarında olacak..

Asgari ücretli çalışanların merakla beklediği zamlara dair gelişmeler aktarıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yıl sonu asgari ücret beklentisini duyurdu. Omuzlarında geçim sıkıntısını taşıyan asgari ücretlilere rakam verildi. Asgari ücretlinin yüzünü güldürecek zamma dair değerlendirme geldi. İşte tüm detaylar...

yeni yıla umutla bakan asgari ücretli çalışanlar, yeni zamları merakla bekliyor. Ülkemizde yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığından etkilenen çalışanların, zam değerlendirmesiyle birlikte yüzleri güldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yıldan beklentilerini asgari ücretliler ile paylaştı.

ASGARİ ÜCRETLİNİN YÜZÜ GÜLECEK

Asgari ücretlinin gündeminde yer alan maaş zamlarına dair değerlendirmeler geldi. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Çalışma Hayatı İstişare Toplantısı yapıldı. İstanbul'da gerçekleşen toplantıya aynı zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldı.

Asgari ücretlilerin ön planda olduğu toplantıda, aralık ayı itibariyle başlayacak görüşmelerden önce işverenlere duyurdu. Türkiye'de yükselen enflasyonun getirdiği yükü azaltmayı hedefleyen Işıkhan, yıl sonunda asgari ücret üzerindeki enflasyon yükünü hafifletmeni kritik bir öneme sahip olduğunu paylaştı.

para-tl-lira-3-z6v7.jpg

ASGARİ ÜCRET TAVAN YAPACAK

Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın bu sözlerinden yola çıkarak, A Haber muhabirine konuşan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, yorumlarını paylaştı. Yıl sonunda gelecek zam ile birlikte asgari ücretin diğer yıllara göre çok yüksek olacağını söyledi. Bütçe görüşmelerinin ardından aralık ayının ilk haftası ile birlikte Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmaları başlayacak.

2022 yılı ile birlikte asgari ücrete yüzde 54,66 oranında zam geldiğini paylaşan Karakaş, 6 aylık enflasyon oranının yüzde 25,5 olduğuna dikkat çekti. Bu durumda ise 2 kat fazla artış sağlandığını işaret etti. 2023 yılında enflasyonun daha ciddi rakamlara ulaştığını söyleyerek asgari ücret beklentisini paylaştı.

117698.jpg

YIL SONU ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Orta Vadeli Program hakkında değerlendirmelerde bulunan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, temmuz - aralık ayı enflasyon verilerinin yüzde 38'e kadar tırmanma ihtimaline ışık tuttu.

Bu durumda asgari ücrete yüzde 60 oranında zam beklediğini açıklayarak, "Burada karşımıza çıkan rakam 18 bin 250 TL civarında olacak. Asgari ücret çalışanlarımız açısından son derece önemli. Ancak asgari ücretin işveren açısından da bir maliyeti var. İşverenlerimizin, ihracatçılarımızın uluslararası rekabeti artırması için destekler var. Türkiye genelinde her iş için aynı asgari ücret uygulanıyor. Kobi ağırlıklı bir sistem var ve onların zorlanmayacağı bir asgari ücret olacak. Burada uzlaşmaya dayalı bir formül olacak." sözlerini kullandı. Geçmiş verilere dayanarak asgari ücrette en az yüzde 60 oranında zam geleceğini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN