Asgari ücretlilere kötü haber! Hükümetin '500 dolar' planı suya düştü, yeni ücret 10 bin TL'nin altında kalabilir

Asgari ücretlilere kötü haber! Hükümetin '500 dolar' planı suya düştü, yeni ücret 10 bin TL'nin altında kalabilir

Milyonlarca çalışan temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zammı merak ederken, işçi ve işveren kesiminin beklentileri arasında büyük fark var. Asgari ücrette alt sınırın 500 dolar olarak belirlenmesine karşı çıkan iş dünyası buna karşı çıktı. Peki, asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte, 2023 Temmuz asgari ücret zammı son dakika gelişmesi...

Seçimlerin ardından belirlenen yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin bir numaralı gündemi memur, emekli ve asgari ücret zammı. Hükümet asgari ücrette alt sınırı 500 dolar olarak belirlemişti, fakat işveren kesimi hesaplamanın kur üzerinden yapılmasına karşı çıkıyor.

İŞ DÜNYASI ENFLASYON ÜZERİNDEN HESAPLAMA İSTİYOR

Asgari ücret zammının TL üzerinden değerlendirilmesini isteyen İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, "Asgari ücret artış oranına ilişkin beklentimiz, ilk 6 ayın TÜFE'si dikkate alınarak yapılması yönündedir" dedi.

2023 TEMMUZ ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Eğer hesaplama iş dünyasının dile getirdiği enflasyon üzerinden yapılırsa işçi kesimi hayal kırıklığına uğrayacak. TÜİK verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ilk 5 ay için yüzde 15.26 seviyesinde gerçekleşti. Yüzde 15'lik zamma göre yeni asgari ücret 9 bin 775 TL oluyor. Haziran ayı enflasyonunun da eklenmesiyle bu rakamın 10 bin TL seviyesine çıkması bekleniyor.

2023 TEMMUZ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

İşçi kesimi ise 500 dolarlık hesaba sıkı sıkıya sarılmış durumda. Eğer asgari ücret işverenin istediği gibi değil de dolar üzerinden hesaplanırsa yeni asgari ücret 11 bin 500 TL'ye çıkacak. Buna refah payı da eklenirse rakamın 12 bin TL seviyelerine çıkması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN