İstanbul'da Şampiyonlar Ligi finali! Kupanın sahibi Manchester City

İstanbul'da Şampiyonlar Ligi finali! Kupanın sahibi Manchester City

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ev sahipliği yaptığı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Inter’i 1-0 mağlup etti. İngiliz ekibi, Premier Lig ve Federasyon Kupası’nın ardından Devler Ligi’ni de kazanarak ‘üçleme’ yaptı.

OĞULCAN ÇOKSAYAR

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiltere ekibi Manchester City ile İtalya temsilcisi Inter karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Manchester City ve Inter arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finaline İngiliz ve İtalyan taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Stada özel araç, taksi ve otobüslerle gelen taraftarlardan bazıları trafik nedeniyle araçlardan inerek yaklaşık 3 kilometrelik yolu yürüyerek stada ulaştı.

1-005.jpg

Mücadele öncesinde hazırlanan ışık ve dans gösterilerinin ardından takımlar sahadaki yerini aldı. İlk devrede topla daha fazla oynayan taraf Manchester City oldu. Rakibini yarı sahasında karşılayan Inter ise hızlı hücumlarla pozisyona girmeye çalıştı. İngiltere ekibinin Belçikalı yıldızı Kevin De Bruyne, yaşadığı sakatlık sonrası 36. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Kevin De Bruyne, 2021 yılında Chelsea ile oynanan Şampiyonlar Ligi Finali’nde ise 60’ıncı dakikada sakatlanarak oyuna devam edememişti. Belçikalı yıldızın yerine oyuna Phil Foden dahil oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

1-004.jpg

Mücadelenin ikinci yarısı dengeli bir oyuna sahne olurken Manchester City, 68. dakikada öne geçti. Sağ kanattan gelişen atakta Foden’ın ortasında savunmanın uzaklaştırdığı top ceza yayı önündeki Rodri’de kaldı. Bu oyuncunun sert şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

1-003.jpg

Maçın kalan bölümünde Inter bir kez direğe takılırken başka gol sesi çıkmadı ve Devler Ligi’ni Manchester City kazandı. İngiliz ekibi, tarihinin ilk Şampiyonlar Ligi zaferini tadarken Premier Lig ve Federasyon Kupası’nın ardından ‘treble’ (üçleme) yaptı.

1-006.jpg

1-007.jpg

1-008.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN