Google Fotoğraflar'dan korkutan özellik! Uygulamayı açan kullanıcılar küçük dillerini yuttu

Google Fotoğraflar'dan korkutan özellik! Uygulamayı açan kullanıcılar küçük dillerini yuttu

Milyonlarca akıllı telefon kullanıcısının fotoğraf ve videolarını yedeklediği Google Fotoğraflar, son gelen güncellemeyle kullanıcıları şaşkınlığa uğrattı. İşte, Google Fotoğraflar'ın şoke eden yeni özelliği...

Fotoğraf ve video bulut depolama hizmeti Google Fotoğraflar, birçok farklı kullanışlı özelliğinin yanı sıra fotoğrafları gruplandırma konusunda önemli yol katetti.

GOOGLE FOTOĞRAFLAR SİZİ ARTIK ARKANIZ DÖNÜKKEN DE TANIYOR

Shiftdelete'ten Gökberk Baycan'ın haberine göre, Google Fotoğraflar, son gelen güncelleme ile gruplandırma konusunda adeta seviyeye atladı. Google Fotoğraflar artık insanları arkadan tanıyarak fotoğrafları gruplandırabiliyor. Bu özellik, yapay zekanın geldiği noktayı gözler önüne seriyor.

google-fotograflar-arkadan-kisi-tanima-ozelligi.jpg

Rita El Khour adlı bir kullanıcı, Google Fotoğraflar uygulamasının kocasının tamamen arkası dönük fotoğraflarda bile doğru bir şekilde tespit edildiğini fark etti. Bu durum, Google Fotoğraflar uygulamasının sessiz sedasız bir şekilde yapay zeka güncellemesi aldığını ortaya koyuyor.

YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNİ KULLANIYOR

Google Fotoğraflar'ın insanları arkasından tanıyarak fotoğrafları gruplandırması kullanıcılar arasında büyük yankı uyandırdı. Bu sistem her ne kadar oldukça başarılı bir şekilde çalışıyor olsa da Google Fotoğraflar uygulaması hâlen elle etiketleme özelliğini de sunuyor. Çünkü uygulama çoğu zaman başarılı bir şekilde çalışıyor olsa da bazen doğru sonucu veremiyor.

Google Fotoğraflar'ın yapay zeka teknolojisi kişileri kıyafetleri başta olmak üzere diğer fark edilir özellikleri ile ayırt ederek tanıyabiliyor gibi görünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN