Milyonların beklediği zam için ilk açıklama geldi! Asgari ücret temmuz zammı o tarihte belli oluyor

Milyonların beklediği zam için ilk açıklama geldi! Asgari ücret temmuz zammı o tarihte belli oluyor

2023 yılının ikinci yarısında yapılacak olan asgari ücrete ara zam için beklenen gün geldi. Seçimlerden önce yüksek zam yapılacağı belirtilen asgari ücret için görüşmeler resmen başlıyor. Peki, 2023 Temmuz asgari ücret ne zaman belli olacak? İşte, asgari ücret son dakika haberi...

Asgari Ücret Belirleme Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran 2023 Salı günü toplanacak.

2023 yılının ilk 6 ayı geride kalırken, yaklaşık 7 milyondan fazla insanı ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç bu hafta başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen ise Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücret, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında 4 kez toplanıyor.

Bakanlıktaki ilk toplantının ardından komisyon, işçi, işveren ev sahipliğindeki toplantıların ardından son toplantısını tekrar bakanlıkta yapıyor.

ASGARİ ÜCRETİN İŞVERENE MALİYETİ NE KADAR?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 TL, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş.

Bunun 10 bin 8 TL'sini brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN