Önce Avrupa'yı sonra Türkiye'yi vuracak! Evden çıktıktan sonra hemen geri koşacaksınız

Önce Avrupa'yı sonra Türkiye'yi vuracak! Evden çıktıktan sonra hemen geri koşacaksınız

Küresel ısınma nedeniyle iklim krizi kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Meteoroloji uzmanlarının bir süredir dikkat çektiği 'el nino' hava olayları, dünyayı etkilemeye başladı. Önce Asya ülkelerinde hareketlilik yaratan el nino, kısa bir zamanda Avrupa ve Türkiye'de etkisini göstermeye başladı. İşte detaylar...

Dünyada meteoroloji kaynakları tarafından, el nino hava olaylarının etkilediği bölgelere önemli bir uyarı geldi.

Önce Avrupa'yı ardından ise hemen Türkiye'yi uyaran meteorolojik kaynaklar, sıcaklıklara aldanmaması gerektiğini, dolu yağışları ve yıldırımların cumartesi, pazar ve pazartesi günleri etkili olacağını vurguladı.

KARADENİZ'DE FELAKETE NEDEN OLDU

El nino hava olayları, aşırı yağışlar getirdiği Karadeniz illerimizde sel felaketlerine neden oldu. Meteorolojik kaynaklar tarafından Türkiye için yapılan, "Perşembe gününden itibaren yağışlar geri dönüyor" uyarısının ardından bir uyarı daha geldi.

Birkaç hafta süren sıcak ve kuru havanın ardından yağmur bazılarını rahatlatabilirken, gök gürültüsü yılın şimdiye kadarki en sıcak hafta sonunu bozabilir.

Avrupa'nın bazı noktalarında 11 Haziran 2023 Pazar günü de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Türkiye'nin de bu yağışlı hava grafiğinden etkilenmesi bekleniyor. Bu nedenle hafta sonu planı yapan vatandaşların dışarı çıktıktan sonra eve koşarak dönmemesi için kapalı alanları tercih etmesi gerekiyor.

Met Office'ten Nicola Maxey, Daily Express'e şunları söyledi:

"Güneybatıdan gelen sıcak havanın, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış ihtimalini artırmasıyla birlikte, Birleşik Krallık'ta Cuma günü geç saatlerde güneybatıdakiler için bir geçiş göreceğiz.

Gök gürültülü salgın riski, hafta sonu boyunca kuzeye ve doğuya doğru artıyor ve yayılıyor, bazı yerlerde dolu ve sert rüzgar ihtimali var. Güneyden bir sıcak hava bulutu çekildiği için sıcaklıklar da yükselecek."

AKSAMALAR KONUSUNDA UYARI YAPILDI

Met Office ayrıca, hava koşulları değiştikçe bu hafta sonu 'yerel etkiler ve aksamalar' olabileceği konusunda uyardı.

Nicola Maxey, şunları ekledi:

"Şiddetli ve gök gürültülü sağanak yağış olasılığı, Cuma günü geç saatlerde uzak güneybatıda bazı yerel etkilere ve aksamalara neden olabilir, ancak kesin olarak kesin olmamakla birlikte hafta sonuna kadar daha geniş çapta olabilir. kesin ayrıntılar potansiyel olaydan bu kadar uzak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN