Asgari ücrette ara zam bombası! Yüzde 20'lik fark heyecanlandırdı: Sosyal güvenlik uzmanı canlı yayında müjdeledi

Asgari ücrette ara zam bombası! Yüzde 20'lik fark heyecanlandırdı: Sosyal güvenlik uzmanı canlı yayında müjdeledi

Devlet 2023 yılına ilişkin peş peşe müjdeli haberler vermeye devam ediyor. EYT yasasından sonra en düşük emekli maaşı da 7 bin 500 TL olmuştu. Gözler bu kez 8 bin 500 lira olan asgari ücrete döndü. Ara zam bekleyen milyonlarca asgari ücretliye Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz bombayı patlattı! İşte detaylar

EYT, emeklilik derken şimdide yükselen enflasyon karşısında eriyen asgari ücrete döndü gözler. Geçen yıl ara zammın yapılmasıyla milyonlarca asgari ücretli, biraz nefes almıştı. 2023 yılında ise asgari ücret 8 bin 500 lira olmuştu. Yapılan düzenlemeler sonrası asgari ücrete ek zam yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız" diyerek yeşil ışık yakmıştı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'dan da sevindiren bir değerlendirme geldi.

erdogan.jpg

ASGARİ ÜCRETE EK ZAM YAPILACAK MI?

'Asgari ücrete ek zam gelecek mi?' soruları merak konusu olurken, milyonlarca SGK'lı çalışan yapılacak olan asgari ücret zammına odaklandı. 2022 yılında yapılan ara zam sonrası, tekrar gündeme gelen asgari ücret için Cumhurbaşkanı Erdoğan yeşil ışık yakmıştı.

3512658-810x458.jpg

O YIL ASGARİ ÜCRETE 3 KEZ ZAM YAPILMIŞTI

SGK Uzmanı Emin Yılmaz ise Ücret Tespit Komisyonu mevzuatına dikkat çekerek, önemli değerlendirmeler de bulundu. 2000 yılı öncesine dikkat çeken Yılmaz, o dönem 3 kez asgari ücret zammı yapıldığını belirti. 2023 yılında da bunun yapılmasının muhtemel olduğunu aktardı.

eminyilmaz.jpg

15 NİSAN TARİHİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yılmaz, asgari ücret ek zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 15 Nisan tarihine toplanmasına dikkat çekerek, belirlenecek olan ara zammın açlık sınırı ile ve enflasyon üzerinden değerlendirilebileceğini aktardı. Yılmaz, asgari ücret ile açlık sınırı arasında 20’ye yakın bir fark olduğunu zammın bu yönde yapılabileceğini de belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN