Asgari ücrette bu rakam ilk kez veriliyor! Erdoğan şok hamle yapabilir iddiası: Bu zamana kadarki en büyük zam geliyor

Asgari ücrette bu rakam ilk kez veriliyor! Erdoğan şok hamle yapabilir iddiası: Bu zamana kadarki en büyük zam geliyor

Yıl sonu yaklaşırken milyonlarca kişi asgari ücret zammını merak ediyor. Son dönemde kamuoyunda 17 bin TL civarı rakamlar konuşuluyor. Yakın zamanda 2024 yılında tek zam yapılacağına dair bir açıklama yapılmıştı. Gazeteci İsmail Saymaz ise çok konuşulacak rakamı açıkladı. Saymaz, Cumhurbaşkanı'nın asgari ücret zammı için 'şok bir hamle' yapabileceğini iddia ederek, masadaki rakamı açıkladı. Rakamı duyanlar şaştı kaldı...

Hem çalışanın hem de işverenin merakla beklediği 2024 asgari ücret zammı için zaman daralıyor. Aralık ayının ilk haftası açıklanması beklenen asgari ücret zammı için son viraja girildi. 2024 yılı için tek bir zammın yapılacak olması dolayısıyla kamuoyunda beklentiler yüksek. Son dönemde asgari ücretin ortalama 17 bin TL civarında olacağı konuşuluyor.

erdogan.jpg

Milyonlarca çalışan "2024 yılı asgari ücret ne kadar olacak? diye düşünüp dururken, gazeteci İsmail Saymaz dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Saymaz, Sözcü TV ekranlarında "Kamuoyu 15-16 bin TL'yi satın aldı." diyerek, Daha önce memurlara ve asgari ücretliye beklentilerin üzerinde bir zam oranının açıklandığını hatırlattı. Saymaz'ın yeni asgari ücret zammı için verdiği rakam ise duyanlar hayli şaşırttı.

BAKAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Her zaman söylediğimiz gibi, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek ilkesi bizim için en temel ilke olacak. Bu şekilde bir planlama içerisindeyiz inşallah." ifadelerini kullandı.

tazminat.jpg

KULİSLERDE 17 BİN TL CİVARİ RAKAM KONUŞULUYOR

2024 asgari ücret zammının ne kadar olacağı merak edilirken 2024 yılında tek zammın yapılacak olması ise beklentileri önceki yıllara göre daha çok arttırıyor. Kamuoyunda zam için beklenti 45-50 civarında.

para.jpg

SAYMAZ'DAN DİKKAT ÇEKEN RAKAM

Gazeteci İsmail Saymaz ise canlı yayında yaptığı açıklamada asgari ücret zammı ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Saymaz "Ben asgari ücretin 15 bin 900 TL ile 17 bin 500 TL arasında bir yere oturacağını düşünüyorum. Ama eğer enflasyon yüzde 70'leri döverse bu durumda Cumhurbaşkanı yerel seçimi de göz önünde bulundurarak 'Ben asgari ücretliyi de ortada bırakmıyorum' deme adına; şok bir hamleyle bence 18 bin TL'ye kadar yükseltebilir." ifadelerini kullandı.

saymazz.jpg

"20 BİN TL'Yİ GÖREBİLİRİZ"

2024 asgari ücret zammının 'yerel seçim promosyonu' olarak gerçekleştirilebileceğini söyleyen Saymaz, "Hatta tek zam olacağı için 20 bini de görebiliriz." dedi.

Son olarak memurlara ve asgari ücretliye beklentilerin üzerinde bir zam yapıldığını hatırlatan Saymaz konuşmasında, "Burada da kamuoyu 15-16 bin TL'yi satın aldı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı yerel seçimi de öngörerek bunu 18-20 bin TL bandına kadar yükseltirse ben şaşırmam. Yani piyasadaki ortalama maaşları yakalayacaktır asgari ücret." sözlerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN