Asgari ücrette zam beklentisi! Emekli maaşına geldi, sıra asgari ücrette!

Asgari ücrette zam beklentisi! Emekli maaşına geldi, sıra asgari ücrette!

EYT düzenlemesi ile birlikte emekli maaşlarındaki gelişmeler devam ediyor. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan karar ile birlikte en düşük emekli maaşına zam çalışmaları başladı. Emekli maaşına duyurulan zam ile birlikte çalışanlar gözlerini asgari ücrete dikti. Seçim öncesinde zam yapılması düşünülen asgari ücret için tahminler paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Emekli maaşlarına dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeli haber geldi. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen emekli maaşlarına zam çalışmaları başladı. Müjdeli haber ile birlikte emekli maaşlarına 2 bin lira zam çalışmaları başladı. En düşük emekli maaşına yapılacak olan zam ile birlikte 5 bin 500 TL olan emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye yükseltilecek.

Yaşanan gelişme ile birlikte çalışan vatandaşların gözü asgari ücret zammını arıyor. En düşük emekli maaş zammı çalışmaları ie birlikte CNN Türk moderatörü Meltem Bozbeyoğlu, Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ökten'e sorular sordu. Soruların içerisinde "Asgari ücrete zam gelir mi?" sorusu dikkat çekti.

Prof. Dr. Zeynep Ökten tarafından soruya verilen cevap ise, "Sayın Cumhurbaşkanı Aralık ayında asgari ücreti açıkladığında mayıs ayını da işaret etmişti. Seçim öncesi atılan adımlara yenileri eklenebilir, seçim öncesinde yeniden asgari ücrete bir zam gelebilir diye düşünüyorum." şeklinde oldu.

cumhurbaskani-duyurdu-emekli-maaslarina-1400-tl-zam-yolda-iste-tum-detaylar-1280x720.jpg

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM SİNYALLERİ!

2023 yılına girmeden aralık ayı ile birlikte asgari ücret zammını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan net ücreti 5 bin 500 TL'den zamlanarak 8 bin 500 TL'ye yükseltildiğini belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı içerisinde yeni bir ara düzenlemenin yapılacağı sinyalini belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan asgari ücret zam konuşmasında zam sinyalleri dikkat çekti. Yeni yılda beklenilmedik bir tablonun oluşması sonucunda 2022 yılında olduğu gibi ara düzenleme yapılacağının altını çizmişti.

65423-scaled.jpg

ASGARİ ÜCRET 10 BİN LİRA OLABİLİR!

Seçim öncesinde zamlanma ihtimali olan asgari ücrete dair tahminler de yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin etkilediği illeri kapsayacak biçimde asgari ücret düzenlemesine dair çalışmaların başladığını vurguladı.

Vedat Bilgin sınırlı bir bölgeyle asgari ücret çalışmasının olduğunu belirterek konuya dair detayları paylaşacağını söyledi. Seçimlere son 51 günün kalmasıyla birlikte tahminlerde hız kazandı. Kulislerden gelen bilgilere göre asggari ücrete yapılacak ara zam ile birlikte 10 bin liraya yükselebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN