ATM'den para çekenler dikkat! Bunu yapanların parası yanıyor: Bu 5 hataya sakın düşmeyin!

ATM'den para çekenler dikkat! Bunu yapanların parası yanıyor: Bu 5 hataya sakın düşmeyin!

Banka ATM'lerini sık kullananlar bu detaya dikkat etsin. Son zamanlarda artan ATM tuzaklarına dair vatandaşlara uyarılar yapılmaya devam ediliyor. Bankalar tarafından yapılan uyarılar ile birlikte dikkat edilmesi gereken noktalar paylaşıldı. ATM üzerinden para çekerken bu detaylara dikkat etmeniz gerekiyor. Dolandırıcıların hedefinde bankamatikten para çekenler de yer alıyor. İşte tüm detaylar...

ATM'DE YAPMAMANIZ GEREKENLER!

Son zamanlarda artış gösteren dolandırıcılar bu kez gözlerini ATM üzerinden para çeken vatandaşlara dikti. ATM üzerinden para çeken vatandaşlara ise bankalar tarafından uyarılar gelmeye başladı. Gün içerisinde ATM üzerinden para çekiminde bulunan vatandaşlara tek te uyarılar yapıldı.

ATM günümüzün teknolojisi ile birlikte oldukça faydalı bir cihaz olsa da dolandırıcıların hedefinde olabilirsiniz kurulan tuzaklar ile birlikte kart şifresi tuşlama ve kart sıkışması gibi durumlar da yer alıyor. Bu durumlarda ise bankalar tarafından ATM kullanıcılarına uyarılar geldi.

atm-abroad.jpg

ŞİFRENİZİ KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN

ATM konusunda uyarılarda bulunan bankalar ilk olarak şifrenizi kimseyle paylaşmamanızı öneriyor. Kartınızın şifresini banka çalışanları da dahil olmak üzere paylaşmamalısınız. Paylaşmanız durumunda mağdur olabilirsiniz.

ŞİFRENİZİ GİZLEYEREK GİRİN!

ATM üzerinden şifrenizi gizli bir şekilde girmeniz önerilir. ATM etraflarında yer alan kameralar nedeniyle şifrenizi gireceğiniz sıra gizli bir şekilde girmeniz tavsiye ediliyor. Aksi halde mağduriyet yaşayabilirsiniz.

ŞİFRENİZDE BİLİNEN RAKAMLAR VE HARFLERİ KULLANMAYIN!

Kartınıza koyduğunuz şifrenin kolay olmaması gerekiyor. Şifrenizin kolay ve art arda gelen numaralar veya harflerden oluşmaması konusunda uyarılar yapıldı. Şifre kullanımlarında daha karışık bir şifre kullanmanız halinde kartınızın güvenirliği de artacaktır.

dolandiricilarin-yeni-yontemi-qr-kod-1526048245636.jpg

ŞİFRE SEÇİMİNE ÖZEN GÖSTERİN!

Kartınızın şifresini özel bir günün tarihi veya size özel olan belirli rakamları girmeyin. Özellikle doğum tarihi ve telefon numaranızın belirli bir kısmı gibi şifreler sizin mağduriyet yaşamanıza sebebiyet verebilir. Şifre seçiminde karmaşık sayılar ve harflerden oluşturmaya özen gösterin.

KARTINIZ SIKIŞTIĞINDA PANİK YAPMAYIN!

Kartınızın ATM'ye sıkışması ile panik yapmamanız gerekir. ATM başından ayrılmayarak üzerinde yazan müşteri hizmetleri numarasını arayarak yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN