Avrupa’da başladı Türkiye’ye de sıçradı! Çiftçiler isyan etti: “Akla mantığa uygun değil”

Avrupa’da başladı Türkiye’ye de sıçradı! Çiftçiler isyan etti: “Akla mantığa uygun değil”

Avrupa’nın birçok şehrinde çiftçiler günlerdir tarım politikalarını protesto etmek için sokaklarda. Bu durum Türkiye’ye de sıçradı ve o ilimizde çiftçiler isyan etti…

Günlerdir Avrupa’da devam eden çiftçi protestosu Türkiye’ye de yansıdı. Konyalı çiftçiler, traktörleri ile Seydibey patates fabrikasına giderek, üretim kotasının başka ilçeye kaydırılması kararını protesto etti.

“AKLA MANTIĞA UYGUN DEĞİL”

Fabrikanın önünde basın açıklaması yapan çiftçiler, "Patates fabrikası tarafından alınan yanlış karar fabrikaya ve depolama alanına daha uzak yerlere daha fazla nakliye ve maliyetlere ekim yaptırmak, fabrika yakını üretim arazilerinde varken daha uzak ilçelere kota aktarımı akla mantığa uygun değildir" dedi.

Pankobirlik için üretim yaptıklarını ifade eden çiftçiler, uzak ilçelere kota aktarımının ilçede faaliyet gösteren çiftçileri zora sokacağını söyledi.

konya-ciftci-eylemi.jpg

AVRUPA’DAKİ ÇİFTÇİLER AYAKLANDI

Başta Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan olacak şekilde birçok AB ülkesinde çiftçiler son zamanlarda uygulanan tarım politikalarına baş kaldırıyor. Çiftçileri isyan ettiren konuların içinde AB’nin tarım politikaları, doğa restorasyon hedefleri, destek ödemelerindeki kesintiler, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sonucunda ortaya çıkan yüksek enerji, yakıt ve gübre maliyetleri, Ukrayna’dan gelen ucuz tahıl ürünleri ile su tasarruf tedbirleri bulunuyor.

Avrupa’daki çiftçiler geçen seneden bu yana akaryakıt fiyatları, vergilerdeki artış ve destek ödemelerinin yetersiz olmasını sebep göstererek kamu kurumları ile çeşitli kuruluşların önüne çamur ya da gübre dökerek veya yolları kapatarak protestolarını sürdürüyor.

yeni-proje-8.jpg

Avrupalı çiftçiler, AB'nin, "Yeşil Mutabakat kapsamında karbon gübre ve pestisit kullanımına ilişkin katı kurallar getirerek tarımsal üretimi zorlaştırdığı" eleştirisini yapıyor.

Polonya ile Romanya’da ucuz Ukrayna tahılının ithalatının yasaklanması isteği dikkat çekerken, Fransa’da artan akaryakıt fiyatları, İtalya’da da AB’nin “Yeşil Mutabakat” programı ile artan maliyetler tepkilerin odak noktasını oluşturmuş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN