Babacan bakanların AK Parti'nin seçim çalışmalarına katılmasını eleştirdi: Hükümet her imkanı kendi adayları için kullanıyor

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Uşak'ta basın toplantısı düzenledi. Bakanların yerel seçim çalışmaları için devlet imkanlarını kullanarak belediye başkan adaylarını desteklemesini değerlendiren Babacan, "Maalesef yıllardır istismar edilen bir durum. Şu anda şehirlere bir bakın, Belediye Başkan Adaylarının süslemeleriyle, bayraklarıyla, flamalarıyla donatılmış durumda. Dikkat edin o paraların hemen hemen tamamı devlet parası." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçime kısa süre kala seçim çalışmalara hız kazandırdı. Babacan, Uşak'ta düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakanların AK Parti'nin seçim çalışmalarına katılmasını eleştiren Babacan, "Dikkat edin o paraların hemen hemen tamamı devlet parası. Ya hazineden alınan yardımla bir durum. Muhalefet partisi içinde de hazineden yardım alanlar var. Veya iktidar, belediye ya da merkezi hükümet zaten her türlü imkanı acımasızca kendi adayları için kullanıyor, kullandırtıyor." şeklinde konuştu.

'BUNLAR SADECE GÖRDÜĞÜMÜZ KADARI'

Bu durumun yıllardır istismar edildiğini belirten Babacan, "Bunlar sadece gördüğümüz kadarı. Şu anda şehirlere bir bakın, Belediye Başkan Adaylarının süslemeleriyle, bayraklarıyla, flamalarıyla donatılmış durumda." dedi.

Babacan, seçim çalışmalarında bakanların makam arabalarının kullanıldığını söyledi ve "Seçim çalışmasıysa bunların yapılmaması lazım. Dedim ya nasıl belediyeler kitabına uyduruyor. Kurala uymayıp, kitabına uydurmak çok yaygın maalesef." diye konuştu.

3 bin 500 dolarlık milli geliri 12 bin 500 dolara çıkarttıkları dönemde tasarruf çağrısı yaptığı için isminin 'Fren Ali'ye çıktığını hatırlatan Babacan, Erdoğan'ın geçen yıl ulaştıkları 10 sene önceki rakam için övündüğünü söyledi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir