Babacan Alevilerin hedef alınmasını kınadı: Saldırılar amacına ulaşamayacak

Babacan Alevilerin hedef alınmasını kınadı: Saldırılar amacına ulaşamayacak

DEVA lideri Babacan, son dönemlerde Alevilere yönelik artan saldırılara karşı tepki gösterdi. "Bu saldırılar amacına ulaşamayacak" diyen Babacan, "Eşit olacağız ve bu topraklarda özgürce bir arada yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, dün evinin önünde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı. Sarıtaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken AVF Başkanı Haydar Baki Doğan, "Genel sağlık durumu iyi olan Selami Başkanımıza geçmiş olsun diyor, faillerin bir an evvel bulunmasını temenni ediyoruz" açıklamasını yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya hesabından açıklama yaparak son dönemde Alevilere yapılan saldırılara tepki gösterdi. Babacan saldırıların amacına ulaşamayacağını belirtti.

"Saldırıların arttığını görüyorum"

"Alevi toplumuna dönük saldırıların arttığını görüyorum" diyen Babacan, Twitter'dan yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

"Dün hedef olan Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş’a geçmiş olsun diliyorum.

Bu saldırılar amacına ulaşamayacak. Eşit olacağız ve bu topraklarda özgürce bir arada yaşayacağız."

Saldırının Ankara'daki cemevlerine yapılan saldırılardan kısa süre sonra gelmesi de dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN