Babacan geçmişten örnekler vererek seslendi: O güzel günlerdeki kadrolar nerede şimdi?

DEVA lideri Babacan, AK Parti'nin kuruluşundaki mücadelelerine atıfta bulunarak gelinen noktaya vurgu yaptı. Babacan, "Ben niçin kurucusu olduğum gecemi gündüzüme kattığım partiden ayrıldım? Çünkü ben yanlışlara itiraz ettim. İsrafa karşı çıktım. Yalan siyasetini kabul etmedim. O yıllardaki bir zenginleşmeyi bir düşünün. O yıllardaki özgürleşmeyi bir düşünün. O güzel günlerdeki kadroları düşünün. O kadrolar nerede şimdi? Neredeler, soruyorum size" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile seçmene seslendi. Babacan, AK Parti'nin kuruluş sürecindeki mücadelelerine vurgu yaptığı paylaşımda gelinen noktaya dikkati çekti.

Babacan, "AK Parti’yi kurarak, 90’ların ve 28 Şubat’ın karanlığına karşı mücadele başlatmıştık. Her türlü vesayetle mücadele etmedik mi? Halkı küçümseyenlerin sesini azaltmadık mı? Halkımızı zenginleştirmedik mi? Bunları beraber yaptık. Soruyorum size: O kadrolar şimdi nerede?" şeklinde videodan bir kesitle paylaştığı gönderisinde şu ifadeleri kaydetti:

'90'LI YILLARIN VE 28 ŞUBAT'IN KARANLIĞINA KARŞI MÜCADELE ETTİK'

AK Parti'yi kurduğumuz gün, 90'lı yılların ve 28 Şubat'ın karanlığına karşı bir mücadele başlatmıştık. Ezilen milyonların sesini yükseltmek için yola çıkmıştık. Yapmadık mı? Her türlü vesayetle mücadele etmedik mi? 'Cahil halk', 'makarnacı kömürcü halk' diye küçümseyenlerin sesini azaltmadık mı?

'Göbeğini kaşıyan adam' diye aşağılanan vatandaşlarımızın onurunu yükseltmedik mi? Anadolu ve Trakya halkını zenginleştirmedik mi? Kadınların başındaki örtüye bakıp 'örümcek kafalı' 'sıkmabaş' diyenlere kılık kıyafet özgürlüğü öğretmedik mi? 'Halk plajları doldurdu, vatandaş denize giremiyor' diyenlere rağmen, sahillerimizi tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunmadık mı? Bunları beraber yaptık.

'YANLIŞLARA İTİRAZ ETTİM'

Şöyle bir düşünün: O yıllardaki bir zenginleşmeyi bir düşünün. O yıllardaki özgürleşmeyi bir düşünün. O güzel günlerdeki kadroları düşünün. O kadrolar nerede şimdi? Neredeler, soruyorum size. Ben niçin kurucusu olduğum gecemi gündüzüme kattığım partiden ayrıldım? Cevap vereyim: Çünkü ben yanlışlara itiraz ettim. İsrafa karşı çıktım. Yalan siyasetini kabul etmedim. Çünkü, ben yoksulluğu bu millete reva görmedim. Bir avuç insan zenginleşsin diye 'Altta kalanın canı çıksın' demedim. 'Haksa herkes için hak', 'adaletse herkes için adalet' şiarımdan bir an dahi vazgeçmedim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN