Muhalefetten Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi kararına tepki: İktidara geldiğimizde tekrar yürürlüğe koyacağız

Muhalefetten Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi kararına tepki: İktidara geldiğimizde tekrar yürürlüğe koyacağız

Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararının iptal istemini reddetmesi kararına tepki gösteren muhalefet liderleri, kararı hukuka aykırı olarak tanımlarken, iktidara geldiklerinde yapacakları ilk işlerinin İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe koymak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine yönelik Danıştay'a iptal davası açılmıştı. Danıştay 10. Dairesi, İstanbul Sözleşmesi'nin feshine ilişkin 20 Mart 2021 tarihli Cumhurbaşkanı Kararının iptal istemini reddetti.

Siyasi parti liderinden karara tepkiler ise gecikmedi.

KILIÇDAROĞLU: TEKRAR YÜRÜLÜĞE KOAYACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) makamında çalışmalarını gerçekleştirdi. Randevulu misafirlerini Meclis'te kabul eden Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, yaptığı çağrının ardından KYK borçlarının faizlerinin silinmesine ilişkin soruya, "O mesele bitti arkadaşlar. Bu ülkenin daha önemli sorunları var onlarla ilgileneceğiz. Gündemimizde yeni sorunlar var" yanıtını verdi.

'BU MİLLETE SÖZÜM VAR'

Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi'nin feshi kararının iptali istemini reddetmesine ilişkin soruya ise Kılıçdaroğlu, "Bu millete sözüm var, iktidar olduğumuzda, Allah'ın izniyle olacağız halkın takdiri ile, ilk bir hafta hatta 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi'ni tekrar yürürlüğe koyacağız" diye cevap verdi.

AKŞENER: YENİDEN YAŞATACAK

Danıştay'ın iptal kararına 'siyasi' diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bugün, kirli bir zihniyeti memnun etmek için verilen bu siyasi karardan sonra; Kadınlara yönelik her türlü şiddette, cübbelerini ilikleyip o imzayı atan parmakların izi olacak" dedi.

Akşener, iktidara gelirlerse İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe konacağının sinyalini verdi.

Danıştay kararının ardından Anadolu Ajansı'nın kararla ilgili tweetini alıntılayan Akşener, şunları söyledi:

"Bugün, kirli bir zihniyeti memnun etmek için verilen bu siyasi karardan sonra; Kadınlara yönelik her türlü şiddette, cübbelerini ilikleyip o imzayı atan parmakların izi olacak. Ama az kaldı. Biz geleceğiz ve İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak!"

BABACAN: KARAR HUKUKA AYKIRI

Danıştay'ın kararına tepki gösteren bir diğer isim de DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. Babacan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda karara tepki gösterdi. Babacan, kararın hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Babacan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili kararı hukuka aykırıdır. İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya devam edeceğiz ve iktidara geldiğimizde ilk iş, sözleşmeyi yeniden yürürlüğe koyacağız. Bu hukuksuzluk devam etmeyecek. Milletimize sözümüz olsun."

DAVUTOĞLU: DANIŞTAY SİYASİ İRADEYE BOYUN EĞMİŞTİR

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Danıştay 10. Daire’nin, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı imzasıyla çekilmesi kararının iptali istemiyle açılan davayı reddetmesine tepki gösterdi. Davutoğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Danıştay İstanbul Sözleşmesi kararıyla hukukun üstünlüğünü yok sayarak siyasi iradeye boyun eğmiştir. Biz tüm hukuksuzlukları çözeceğiz. İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koyacağız.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN