Babacan'dan Erdoğan'a 'faiz' tepkisi: Sadece bu sene ödeyeceğinizle 1 milyon aileye bedava konut verilirdi

Babacan'dan Erdoğan'a 'faiz' tepkisi: Sadece bu sene ödeyeceğinizle 1 milyon aileye bedava konut verilirdi

DEVA Partisi lideri Babacan, Merkez Bankası'nın 150 baz puanlık faiz indirimi kararının ardından "Beştepe, Merkez Bankası faizini indirerek faiz karşıtlığı numarası yapmasın. Erdoğan, siz bu milletten aldığınız vergileri faize gömdünüz, gömüyorsunuz. Sadece bu sene ödeyeceğiniz faiz ve kur farkıyla tam 1 milyon aileye bedava konut verilebilirdi" yorumunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, aylarca yüzde 14 seviyesinde sabit tuttuğu politika faizinde son üç aydır indirime gidiyor. Bugün yılın 10'uncu faiz toplantısında da 150 baz puan indirimle politika faizini yüzde 12’den yüzde 10.50'ye indirdi.

'MİLLETTEN ALDIĞINIZ VERGİLERİ FAİZE GÖMÜYORSUNUZ'

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından faiz ve kur farkına ödenen miktarla neler yapılabileceğini anlattığı bir videoya yer veren Babacan'ın paylaşımı şu şekilde:

"Beştepe, Merkez Bankası faizini indirerek faiz karşıtlığı numarası yapmasın. Erdoğan, siz bu milletten aldığınız vergileri faize gömdünüz, gömüyorsunuz.

Sadece bu sene ödeyeceğiniz faiz ve kur farkıyla tam 1 milyon aileye bedava konut verilebilirdi."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN