Merkez Bankası ekim ayını da pas geçmedi: Merakla beklenen faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası ekim ayını da pas geçmedi: Merakla beklenen faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın yılın 10'uncu faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyordu. TCMB Para Politikası Kurulu, 150 baz puan indirimle politika faizinin yüzde 12’den yüzde 10.50'ye indirdi. Gelecek toplantıda da indirime gideceğinin sinyallerini veren Kurul, karar metninde "Kurul, takip eden toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesini gündeme almıştır" ifadelerine yer verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son iki toplantısında da 100 baz puan indirim yapmıştı.

TCMB, Eylül ayında düzenlediği Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 12'ye çekmişti.

TEK HANEYE RAMAK KALDI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizini 1,5 puan indirerek yüzde 12'den yüzde 10,5'e çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada karara ilişkin önemli bir sinyal vererek, "Görevde olduğum sürece faiz inmeye devam edecek" demişti. Ankete katılan ekonomistler de Erdoğan ile paralel düşüncede, Merkez Bankası'ndan 100 baz puan faiz indirimi bekliyordu. Analistlerin yıl sonu faiz oranı tahmini ise yüzde 9.

'BENZER BİR ADIM ATILDIKTAN SONRA...'

PPK tarafından yayımlanan karar metninde "Kurul, takip eden toplantıda da benzer bir adım atıldıktan sonra faiz indirim döngüsünün sona erdirilmesini gündeme almıştır. Fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreçleri tamamlanan kredi, teminat ve likidite politika adımları para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğinin güçlendirilmesi için kullanılmaya devam edilecektir" ifadeleri yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN