Bafra’da yılın 3’üncü hasadı! Rekolte 12 tonu geçecek: Kilosunu 10 liradan bulan poşet poşet alıyor…

Bafra’da yılın 3’üncü hasadı! Rekolte 12 tonu geçecek: Kilosunu 10 liradan bulan poşet poşet alıyor…

Bafra’da yılın 3’üncü hasadı başladı. Bu yıl rekoltenin 12 tonu geçmesini bekleyen üreticiler, kilosunu ise 10 liradan satışa sunuyor. İşte detaylar…

Türkiye tarımı için önemli bölgelerden olan Bafra Ovası’nda, brokoli hasadı 3’üncü kez başladı. Kızılırmak Nehri’nin döküldüğü, verimli toprakları olan Bafra Ovası’nda üretimi yapılan brokoli de verim oldukça iyi.

BU YIL REKOLTE BEKLENTİSİ 12 TON

Bafra Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Adem Aşçı, AA muhabirine ovada 6.200 dekara brokoli ekildiği bilgisini verdi. Ağustos ayında ekilen brokolinin hasadının nisan ayının sonuna dek devam ettiğini söyleyen Aşçı, sebzeden dönüm başına 2 ton verim aldıklarını, bu sene de yaklaşık 12.400 kilo rekolte beklediklerini dile getirdi.

bafra-ovasinda-brokoli-hasadi-1.jpg

Ovada üretilen brokolinin genellikle iç piyasaya gönderildiğini dile getiren Aşçı, "Karadeniz sahil kesiminin yanı sıra İstanbul, Ankara ve Bursa'ya, ihracatta ise şu an için çok az olsa da Rusya ile Gürcistan'a gönderiliyor." dedi.

Çiftçilerin her şartta üretime devam ettiğini vurgulayan Aşçı, "Bizler üreten çiftçiler olarak çıkan ürünler para etse de etmese de her türlü şartta üretmeye devam edeceğiz. Devletimizin bizim yanımızda olduğunu biliyoruz. Bizler de devletimizin her zaman yanındayız. Çiftçiler olarak tohum, gübre, ilaç ve mazot desteklerin artırılmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

bafra-ovasinda-brokoli-hasadi.jpg

KİLOSU 10 LİRADAN SATILACAK

Brokoli ekmeye Ağustos ayında başladıkları bilgisini veren çiftçi Hürşah Aşçı ise, "Ekim ayında ektiğimiz brokolinin kademeli olarak üçüncü hasadını yapıyoruz. Çıkan mahsulleri Bafra Sebze Hali'ne veriyoruz. Brokoliyi en son 8 liradan sattım, dün ise 10 lira olmuş, bugün de 10 liradan alınacağını düşünüyorum. Brokoli çok tonaj veren bir mahsul olmadığı için masraflarını çıkarıyor." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN