Bafra’nın bereketli topraklarında üretildi! 100 dekardan verim fışkırdı: bu yıl üreticinin cebi doldu taştı

Bafra’nın bereketli topraklarında üretildi! 100 dekardan verim fışkırdı: bu yıl üreticinin cebi doldu taştı

Samsun’un Bafra Ovası’nda 10 dekarlık alanda yapılan üretim bu yıl üreticilerin yüzünü güldürdü. Hem tadıyla hem görüntüsüyle hem de faydaları ile dikkat çeken bu sebze bereketli olmasıyla da ilgi görüyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Tarım Arazilerinin Kullanılmasının Etkinleştirmesi Projesi" kapsamında Samsun’un Bafra ilçesindeki Osmanbeyli Mahallesi’nde renkli karnabahar üretimine başlandı. Söz konusu bu üretim çiftçinin yüzünü güldürürken ortaya rengarenk görüntüler çıkmasına da yol açtı. Sarı ve mor renkteki karnabaharlar ilgi odağı haline geldi.

yeni-proje-22.jpg

RENKLİ KARNABAHAR FAYDALARI

Sağlık için oldukça faydalı olan renkli karnabaharlar tam bir antioksidan deposudur. İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Bununla beraber kanser riskini en aza indirmeye yardımcı olur.

yeni-proje-23.jpg

Renkli karnabaharın içinde bol miktarda lif vardır. Bu sayede tokluk hissi yaratırken diyet listelerinin de en sevilen yiyecekleri arasında yer alıyor. Öte yandan bu lifler sayesinde sindirim sistemi düzene girerken kilo kontrolü kolay bir hale geliyor.

yeni-proje-24.jpg

C vitamini açısından zengin olan renkli karnabahar, içerisinde K vitamini, folik asit, potasyum ve magnezyum gibi önemli vitamin ve mineraller içerir. Söz konusu bu bileşenler bağışıklık sistemini desteklerken, kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur. Tüm bunların yanı sıra renkli karnabahar kalp-damar hastalıkları riskini en aza indirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN