Bahar geldi diye erkenden sevinmeyin! Kazma kürek yaktıracak soğuk geliyor... Meteoroloji'den o illere uyarı üstüne uyarı

Bahar geldi diye erkenden sevinmeyin! Kazma kürek yaktıracak soğuk geliyor... Meteoroloji'den o illere uyarı üstüne uyarı

Son dakika haberi... Şubat ayının son haftasında etkisini gösteren sıcak hava dalgası Mart ayı ile birlikte yerini yağışlara bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İstanbul'a kar tekrardan gelecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Kazma kürek yaktıracak soğuk geliyor! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, uyardı. Sibirya soğukları geliyor!

Geçtiğimiz haftadan beri etkisini gösteren sıcak hava dalgası yerini yağışlara bırakmış durumda. Soğuk hava dalgası etkisini iyice artırırken İstanbul'da bugün sağanak yağışlar görülmeye başlandı. Yağışlarla birlikte vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırmaya başladı. O illerde yaşayanlar dikkat. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Bahar geldi diye erken sevinmeyin. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek beklenen haberi duyurdu. Kazma kürek yaktıracak Sibirya soğukları geliyor! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Eskişehir, Çankırı, Zonguldak, Bartın, Malatya, Hakkari, Şırnak, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

hgghhggh-4.jpg

Yağışların, bu sabah saatlerinde İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

MARMARA'DA HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara ile güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, bu sabah saatlerinde İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli, Edremit Körfezi çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması beklendiğinden su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını önceden tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, Sibirya soğuklarının ülkemize giriş yaptığını duyurdu. 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak' sorusunu cevaplayan Ökten, "Değişime açık. 9 - 10 Mart tarihlerinde Ülkemizin batısında önemli hava olayları olma ihtimali var. Özellikle rüzgar anlamında. Takipteyim. Umarım değişir." diyerek vatandaşları uyardı.

gfgfgf-2023-03-08t113815-680.jpg

YAĞIŞLAR HIZINI ARTIRACAK!

Yağışların gün içerisinde hızlanacağı belirten Kerem Öten, "Herkese Günaydın. İstanbul'a güneyden yağışlar gelmeye devam ediyor. Hızını artıracak." çağrısında bulundu.

b3.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

8 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1.png

9 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2.png

10 MART 2023 CUMA GÜNÜ

h3.png

11 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4.png

12 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN