Bahar günleri kışa dönüyor! MGM'den uyarı geldi: O illere çok sert geliyor!

Bahar günleri kışa dönüyor! MGM'den uyarı geldi: O illere çok sert geliyor!

Son dakika haberi... Geçtiğimiz haftadan beri etkisini sürdüren sıcak hava dalgası yerini soğuk havaya bırakmış durumda. Sıcaklıklar son bir haftada 3-4 derece düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İstanbul'a tekrardan kar yağacak mı?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika uyarısında bulundu. Bahar günlerine aldanmayın. O illere kar fırtınası geliyor. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, uyardı. O tarihlerde sakın dışarı çıkmayın!

Şubat ayının son haftalarında ısınan havalar Mart ayı ile birlikte yerini sağanak yağışlara bıraktı. Soğuk hava dalgası etkisini iyice artırırken İstanbul'da yer yer yağışlar görülmüştü. Gelen yağışlar sonrası vatandaşlar 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? İstanbul'a tekrardan kar yağışları gelecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. O illerde yaşayanlar dikkat. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika uyarısı yaptı. Bahar günler kışa geliyor. Ünlü Meteoroloji Uzamanı Kerem Ökten, kar yağışı için tarih verdi. Göz gözü görmeyecek! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Buna göre; Türkiye'nin geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman dışında), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ghhjhjhj.jpg

Genellikle yağmur ve sağanak, batı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz. Ankara ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

BUGÜN HAVA SICAKLIĞI KAÇ DERECE OLACAK?

Hava sıcaklığının Batı Akdeniz ile İç Anadolu'da 3 ila 5 derece azalacağı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde yerel kuvvetli, yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

BÜYÜK KAR FIRTINASI GELİYOR

Daha önce İstanbul'a ne zaman kar yağacağını önceden tahmin eden ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, bahar günlerinin fırtınaya dönüştüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Atmosfer'de uslu dönem bitiyor. Yaramaz dönem başlıyor. 3 yıldır ısrar eden La Nina son buluyor. El nino'ya giriyoruz. Bu durum Ülkemizin bu Yaz çok sıcak geçme ihtimalini artırırken, şiddetli hava olayları da görülebilir. El nino yaramaz erkek çocuk demek. La Nina; uslu kız."

b2.jpg

O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT!

O illerde yaşayan vatandaşları uyaran Kerem Ökten, "Kıyı Ege'den yağışlar giriş yaptı. Kocaeli, Sakarya, Bursa, Eskişehir ve Ankara'ya doğru yayılıyor. İstanbul da kısmen etkilenecek. Hat üzerindeki İç Ege'ye de güzel yağış bırakacak. İstanbul'da yağışın en etkili olduğu sıralar gece saatleri." uyarısında bulundu.

b1.jpg

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İstanbul'a ne zaman kar yağacak?' sorusuna cevap veren Kerem Ökten, "Değişime açık. 9 - 10 Mart tarihlerinde Ülkemizin batısında önemli hava olayları olma ihtimali var. Özellikle rüzgar anlamında. Takipteyim. Umarım değişir." diyerek vatandaşları uyardı.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

5 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

h1.png

6 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h2.png

7 MART 2023 SALI GÜNÜ

h3.png

8 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h4.png

9 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN