Adalet Bakanı Akın Gürlek, görevine başlamasının ardından ilk şehir dışı ziyaretini memleketi Nevşehir’e yaptı. Gürlek, kent girişinde davul zurna eşliğinde yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı. Karşılamada kurban kesildi ve vatandaşlar ellerinde pankartlar taşıyarak Gürlek’e sevgi gösterilerinde bulundu.

"BENİ BAĞRINIZA BASTINIZ"
Karşılamanın ardından hemşehrilerine seslenen Gürlek, memleketinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Bugün beni bağrınıza bastınız. Ben buraya bir Adalet Bakanı olarak değil, bu topraklarda doğmuş bir kardeşiniz olarak geldim. Nevşehir insanı her zaman yiğittir. Vatanını, milletini sever. Zorlu günde devletinin yanında olmuştur. İnşallah biz de bir olup birlik olacağız. Nevşehir'in sorunları için el ele çalışacağız. Bugün inşallah Nevşehir programında hemşehrilerimizle buluşacağız. Nevşehir'in sorunlarını biliyoruz"
