Bakan Işıkhan: Nitelikli iş gücüne yönelik strateji oluşturuluyor

Bakan Işıkhan: Nitelikli iş gücüne yönelik strateji oluşturuluyor

Bakan Işıkhan, Türkiye’nin uluslararası iş gücü politikasını güçlendirecek adımlar attıklarını belirterek, “Nitelikli iş gücünü çekecek şekilde adımlar atmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, uluslararası iş gücü politikalarının Türkiye’nin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarına nasıl katkı sağlayacağına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, Türkiye’nin nitelikli iş gücünü çekme hedefi doğrultusunda, uluslararası iş gücü ile ilgili atılacak adımlara dair planları paylaştı.

KÜRESEL DEĞİŞİM VE NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNE OLAN TALEP ARTIYOR

Işıkhan, toplantıda yaptığı konuşmada, küresel ekonomi ve iş gücü piyasalarının hızla değişen dinamiklerine dikkat çekti. Küreselleşme, dijitalleşme, iklim değişikliği ve demografik hareketler gibi faktörlerin, iş gücü hareketliliğini artırdığını ve küresel çapta iş gücü piyasalarını derinden etkilediğini vurguladı.

Bakan, tarih boyunca nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın arttığını, küreselleşme ile birlikte bu ihtiyacın daha da belirginleştiğini belirtti. Bu süreçte, gelişmiş ülkelerde yabancı iş gücüne olan talebin "can simidi" haline geldiğini ve ülkelerin yüksek nitelikli iş gücünü çekmek için birbirleriyle yarıştığını ifade etti. “Küreselleşme süreciyle birlikte uluslararası nitelikli iş gücüne yönelik talep daha da artmış ve bu alandaki rekabetin yanı sıra uluslararası iş gücü hareketliliği de ivme kazanmıştır” dedi.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜNÜ ÇEKME HEDEFİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

Türkiye'nin, yüksek nitelikli iş gücünü çekmeye yönelik çabalarını sürdüreceğini belirten Işıkhan, ülke politikalarının temelinde öncelikle kendi vatandaşlarına istihdam olanakları sağlamanın yer aldığını vurguladı. “Kendi iş gücü arzımızın yeterli olmadığı hallerde uluslararası iş gücünün tamamlayıcı etkisinden faydalanıyoruz” diyerek, dışarıdan gelen iş gücünün, yerli iş gücünün eksikliklerini giderdiğine dikkat çekti.

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin uluslararası iş gücü politikalarını, ülkenin ekonomik büyüklüğüne ve gelecekteki hedeflerine göre şekillendireceklerini belirterek, “Nitelikli iş gücünü çekecek şekilde adımlar atmaya özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI İŞ GÜCÜ POLİTİKASI ÇOK BOYUTLU YAPIDA OLUŞUYOR

Işıkhan, uluslararası iş gücü politikasının, iktisadi, sosyal, kültürel ve politik açıdan çok boyutlu bir yapı içerdiğini ifade etti. Türkiye'nin bu politikayı, sadece iş gücü talebine yönelik değil, aynı zamanda ülkenin güvenlik ve dış politika hassasiyetlerini de göz önünde bulundurarak oluşturduğunu söyledi. Bakan, ülkenin ekonomisine katma değer üreten, ticaret ve turizm gelirlerini artıran, aynı zamanda nitelikli iş gücünü çeken bir sistem oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

TOPLANTIYA İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLAR DA KATILDI

Uluslararası İşgücü Danışma Kurulu'nun ilk toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak gibi üst düzey yetkililer katıldı. Toplantıda, Türkiye'nin uluslararası iş gücü hareketliliği ve iş gücü talepleriyle ilgili temel stratejiler üzerinde duruldu.

İLERLEYEN DÖNEMDEKİ HEDEFLER VE ÇALIŞMALAR

Bakan Işıkhan, geleceğe yönelik Türkiye'nin uluslararası iş gücü politikasının daha verimli ve kapsayıcı hale gelmesini hedeflediklerini belirtti. Bu doğrultuda, iş gücü hareketliliği konusunda güncellenmiş çalışma izni değerlendirme kriterleri ile ilgili önemli değerlendirmeler yapıldığını ifade etti. Bakan ayrıca, Türkiye'nin, küresel ekonomideki hızlı değişime uyum sağlarken, aynı zamanda yabancı iş gücünü çekerken sosyal dengeyi koruyacak adımlar atmaya devam edeceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN