Bakan Özdemir Göktaş duyurdu: Listede adı olanlara 4 bin 336 TL ödeniyor! Yarım milyondan fazla insan faydalanıyor

Bakan Özdemir Göktaş duyurdu: Listede adı olanlara 4 bin 336 TL ödeniyor! Yarım milyondan fazla insan faydalanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, başvurusu onaylanan 570 bin vatandaşa ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2 milyar 448 milyon TL'yi hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık tarafından sunulan evde bakım yardımının 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı.

Bakan Göktaş, evde bakım yardımı kapsamında 2023 yılı Ocak-Temmuz dönemi için tam bağımlı durumdaki engellisine evde bakmak isteyen ailelere aylık 4 bin 336 TL nakdi yardım yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"2 MİLYAR 448 MİLYON TL HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI"

''Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2 milyar 448 milyon TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 570 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Bakanlık olarak engellilik alanındaki Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını çok önemli görüyoruz.

Bu kapsamda hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz ile engelli bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın toplumsal yaşamın her alanına aktif ve bağımsız bir şekilde katılımlarını sağlayacağımızı vurgulayarak, ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.''

EVDE BAKIM PARASI KİMLERE VERİLİYOR?

Evde bakım parası, aşağıdaki şartları taşıyan kişilere veriliyor:

* Yaşlılık, engellilik ya da kronik hastalık nedeniyle sürekli bakıma ihtiyaç duyanlar

* Bakım hizmetlerini kurumdan değil de, aile bireylerinden ya da özel bakıcılarla karşılamak isteyenler

* Gelir ve aylık tutarları belirli bir seviyenin altında olanlar

Bu şartları sağlayan kişiler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen tutarda evde bakım parası almaya hak kazanabilir. Evde bakım parası, aylık olarak ödeniyor ve alınan tutar, kişinin durumuna göre değişebiliyor.

Ayrıca, evde bakım parası almak isteyen kişilerin sağlık kurulu raporu almaları gerekiyor. Bu rapor, kişinin sağlık durumunu ve bakıma ihtiyacını belirler ve bakanlık tarafından değerlendirilir. Rapor sonucuna göre, kişinin evde bakım parası almaya hak kazanıp kazanmayacağına karar verilir.

EVDE BAKIM DESTEĞİ ALINIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Evde bakım maaşı alınan süre içinde; ikamet adresinin değişmesi, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı alınması, yetkili sağlık kuruluşunca istirahatli kılınması, silahaltına alınılması, yurtdışına çıkılması, bir işte çalışmaya başlanması veya mahkeme kararıyla işe iade edilmesi hallerinde durum 15 gün içinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerekiyor.

EVDE BAKIM DESTEĞİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım ücreti ödemelerini e-Devlet sitesi üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazarak siteye giriş yaptıktan sonra sayfada çıkan arama çubuğuna 'Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri' yazarak aratın. Açılan sayfada gerekli bilgiler çıkacaktır.

EVDE BAKIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YAPILIR?

Evde bakım maaş başvuruları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine yapılıyor. Başvuruyu, engelli ya da bakıma muhtaç bireyin yakını gerçekleştiriyor.

EVDE BAKIM DESTEĞİ SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN