Bakan Tekin MESEM'e yönelik soruları yanıtladı

Bakan Tekin MESEM'e yönelik soruları yanıtladı

MEB'e bağlı mesleki eğitim merkezlerinde iki hafta içinde 14 yaşında iki öğrencinin hayatını kaybetmesi, bu merkezlere yönelik birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Basına açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, "Kurallar net, ancak olaylar bize uygulamada sorun olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Eğitim kurumlarındaki öğrencilerin çırak ve stajyer programlarının uygulandığı Mesleki Eğitim Merkezleri'nde (MESEM) bu yıl iki öğrencinin hayatını kaybetmesi tepkilere neden olmuştu.

Geçtiğimiz yılla birlikte MESEM'de 14 ile 17 arasında olan 6 çocuk iş kazalarında öldü. MESEM'lerde meydana gelen bu ölümler sonucunda merkezlerdeki ihmaller, denetimsizlik, güvenlik açığı gündeme geldi.

'KURALLAR NET, UYGULAMADA SORUN VAR'

Cumhuriyet'te yer alan habere göre basının sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MESEM'lerle ilgili yaşananlara yönelik "Kurallar net, ancak olaylar bize uygulamada sorun olduğunu gösteriyor. Bu durumu biz de araştırıyoruz, konu yargıya da intikal etti" dedi.

LGS'DE DEĞİŞİKLİK YOK

Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) bu yıl herhangi bir değişiklik yapılmayacağını söyleyen Bakan Tekin, ortak sınavların değerlendirilmesi sonucunda okullar arasındaki farklılıkların görülebileceğini, ortak ve okulun yaptığı yazılılardan alınan notların karşılaştırılabileceğini kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN