Bakanlık ansızın kapınıza dayanabilir! O borcu olanlar elini çabuk tutsun, talimat verildi

Bakanlık ansızın kapınıza dayanabilir! O borcu olanlar elini çabuk tutsun, talimat verildi

Ticaret Bakanlığı, alacak tahsilatı için harekete geçti ve tam 6,4 milyar lira tutarında alacak için adım attı. Bakanlık, gerekli işlemleri başlattı ve gerektiğinde icra sürecini başlatacak.

Ticaret Bakanlığı, kamu alacaklarının tahsilatı için ilk adımı attı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, iç ve dış ticarette haksız rekabete yol açabilecek eylemleri engellemek, ticaretin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak, Bakanlık ve Hazinenin haklarını korumak amacıyla incelemeler ve soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

img-1923.jpeg

Bu doğrultuda, gümrük, iç ve dış ticaret konularında yapılan denetimler ve soruşturmalar sonucunda 2023 yılında 2,194 rapor düzenlendiği vurgulandı.

Raporlar sonucunda, 789 milyon lira ek vergi tahakkuku ve 5,7 milyar lira idari para cezası olmak üzere toplamda 6,4 milyar lirayı aşan kamu alacaklarının tahsilat işlemlerine başlandığı ifade edildi. Bakanlık, devletin ekonomi politikalarını etkin bir şekilde uygulamak için çalışmaların kesintisiz olarak devam ettiğini bildirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN