Bakanlık duyurdu tamamen ücretsiz oldu! Herkes Nüfus Müdürlüğü’ne akın ediyor! Sadece 5 dakika sürüyor

Bakanlık duyurdu tamamen ücretsiz oldu! Herkes Nüfus Müdürlüğü’ne akın ediyor! Sadece 5 dakika sürüyor

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte o işlemlerin artık tamamen ücretsiz olduğu duyuruldu. Haberi alan vatandaşlar ise akın akın nüfus müdürlüklerine gidiyor. İşte tüm detaylar…

İçişleri Bakanlığı milyonlarca vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Yeni düzenleme kapsamında o işlemlerin artık ücretsiz olduğu duyuruldu. Milyonlarca vatandaş yeni değişiklik ile birlikte en yakın Nüfus Müdürlüğü’ne koştu. İşte tüm detaylar…

KİMSE ÜCRET ÖDEMEYECEK

İçişleri Bakanlığı cüzdanınızda bulunan birçok kartın sıkıntı yaratmaması için yeni bir düzenlemeye geçti. Cüzdanınızda fazladan kart taşımanıza gerek kalmayacak bu uygulama doğrultusunda tüm kartlar tek bir yerde toplanıyor. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ve ehliyetinizi artık tek bir kart halinde kullanabileceksiniz. Uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşların nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor. Yalnızca 5 dakikalık bu işlem ile birlikte tüm kartlarınız birleşmiş oluyor.

yeni-kimlik-kartlari.jpg

Yeni düzenlemeye göre artık cüzdanınızda birçok kart bulundurmanıza gerek kalmayacak. Hem TC kimlik kartı hem de ehliyetinizi tek bir kartta birleştirmeniz mümkün olacak. Uygulamadan yararlanmak için tek yapmanız gereken nüfus müdürlüğüne başvuru yapmak. Üstelik sadece 5 dakikada işlem sona eriyor ve tüm kartlarınız birleşmiş oluyor.

KİMLİK VE EHLİYET NASIL BİRLEŞTİRİLİR?

Nüfus müdürlüklerinden randevu almanız doğrultusunda 2 kartı kolay bir şekilde birleştirebilirsiniz. Öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sayfasından randevu almanız gerekiyor.

Yeni kimlik kartı ve ehliyetiniz varsa herhangi bir belgeye İhtiyaç olmadan birleştirme işlemini yapabilirsiniz. Ancak ehliyetiniz eski ise bu durumda 15 TL'lik bir ücret ödemesi yapmanız gerekiyor.

Yeni kimlik başvurusunda bulunurken de 37 TL harç bedelini ödeyerek son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğrafın ibraz edilmesi gerekmektedir. Yenileme işlemleri sırasında eski ehliyet ve kimliğin de yanınızda bulunması gerekiyor. Bu işlemler ile birlikte yeni kimlik ve ehliyetiniz adresinize gönderilecektir. Bu kapsamda yalnızca randevu alarak ehliyet ve kimlik işlemlerinizi kolay bir şekilde halledebilirsiniz.

nufus-mudurlugu-1.jpg

KİMLİK VE EHLİYET BİRLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

  • Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Randevu Al sayfasını açın.
  • TC Kimlik Kartına Sürücü Belgesi Ekleme seçeneğine tıklayın.
  • Çıkan ekranı onaylayın.
  • Kişisel bilgilerinizi girin.
  • İl ve ilçe seçin.
  • Adına randevu alınan kişiyi seçin.
  • Randevu saatini seçin.

HANGİ BELGELER GEREKLİ?

Kimlik kartınız ve sürücü belgeniz yeni ise kartları birleştirme işlemi için herhangi bir belgeye ihtiyacımız bulunmuyor. Yeni kimlik ve ehliyeti yetkiliye verdikten sonra işlemlerinizi kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Kartınızı ise birkaç gün içerisinde adresinize ulaştırılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN