Bakanlık müjdeyi verdi! Nisan ayında 200.000 TL ödeme yapılacak! 3 farklı ödeme seçeneği açıklandı

Bakanlık müjdeyi verdi! Nisan ayında 200.000 TL ödeme yapılacak! 3 farklı ödeme seçeneği açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Nisan ayı sosyal destek programları açıklandı. 3 yeni destek ödemesi devrede. Bakanlık yeni müjdeyi verdi. İşte sosyal destek programları hakkında merak edilenler…

Gelir durumu düşük ihtiyaç sahibi aileleri yararlanabileceği yeni sosyal destek programları devreye alındı. Bakanlık tarafından sağlanan ödemeler kapsamında Nisan ayı yeni planlamaları açıklandı. 3 yeni sosyal yardım paketi devreye alınırken başvuru yapacak kişilere de 45.000 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Evini yenilemek isteyen vatandaşlara yeni fırsatlar sağlanıyor. Prefabrik ev ya da beton Arma ev yapımı için farklı imkanlar sunulurken maliyetlerin büyük bir bölümü devlet tarafından karşılanıyor. İşte sosyal destek programları hakkında merak edilenler…

BAKANLIK MÜJDEYİ VERDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlara hem eşya yardımı hem de ev yapım ve onarım yardımı verileceği duyuruldu. Bu kapsamda en az 45.000 hibe verileceği belirtilirken 3 ayrı kalemde ödeme sağlanacağı aktarıldı. Eşya yardımı için belirlenen tutar ise en az 50.000 TL olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru detayları da tek tek açıklandı.

prefabrik-ev-3.jpg

BAKANLIK BAŞVURU ŞARTLARINI AÇIKLADI


Bakanlık tarafından barınma yardımı adı altında yapılan ödemeler Nisan ayında da devam ediyor. Prefabrik ev yardımı ve betonarme ev yardımı yapılacağı belirtilirken ödemelerin karşılıksız ve geri ödemesiz olduğu belirtildi. Başvuru kapsamında ödemelerden yalnızca dar gelirli ailelerin yararlanabileceği aktarıldı. Hane içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda ödeme yapılacağı belirtildi.

ev-destegi.jpg

3 FARKLI ÖDEME YAPILACAK


Bakanlık tarafından sağlanan şartları taşıyan dar gelirli aileler 3 farklı kalemde ödeme alabilecek. Bu ödemeler betonarme ev yardımı, prefabrik ev yardımı ve eşya yardımı olarak yapılmaktadır. Eşya yardımı için en az 50.000 TL ödeme yapılacağı belirtilirken prefabrik ev yardımı için de 200.000 TL hibe desteği sağlanacak. Betonarme ev yardımı içinde en az 45.000 TL en fazla 150.000 TL ödeme yapılacak.

konut-fiyat.jpg


EV YARDIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Bakanlık tarafından sağlanacak yardımlar için başvuruların nasıl yapılacağı merak ediliyor. T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama motoruna barınma yardımı yazmanız gerekiyor. Daha sonra başvuru formunu doldurarak başvuru işlemlerini başlatabilirsiniz. Başvuru sorgulama işlemlerini de yine e-devlet sistemi üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Başvuruların olumlu sonuçlanması durumunda 10 gün içerisinde hibe ödemesi yapılıyor. Bakanlık tarafından sağlanan hibe desteği ödemelerini T.C kimlik numarasının son hanesine göre PTT üzerinden alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN