Bakanlık ve belediyeler düğmeye bastı! Bu pozisyonlara 45.199 memur alınacak: Memur olmak isteyenlere son fırsat

Bakanlık ve belediyeler düğmeye bastı! Bu pozisyonlara 45.199 memur alınacak: Memur olmak isteyenlere son fırsat

Kamuda çalışmak isteyen vatandaşların fırsat ayağına geldi. Bakanlık ve belediye bünyesinde toplam 45.119 memur alımı yapılacak. 4 kurumda gerçekleştirilecek personel alımları için detaylar merak ediliyor. İşte personel alımı başvuru şartları…

Kamu bünyesinde gerçekleştirilebilecek memur ve personel alımları hakkında araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Mart ayı son haftasında yayınlanan ilanlar kapsamında 45.119 memur alımı yapılacağı duyuruldu. Kamuda çalışmak isteyen vatandaşların yüzünü güldüren İlanlar hakkındaki detayları sizlerle paylaşıyoruz. İşte personel alımı başvuru şartları…


KAMUYA 45.119 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Mart ayı sonuna yaklaşırken vatandaşlar da güncel ilanları Araştırmaya devam ediyor. Kurum ve kuruluşlar eleman eksikliğini karşılamak için yeni ilanlar yayınlamaya devam ediyor. Son yayınlanan ilan kapsamında kamuda çalışacak 45.119 personel alımı yapılacağı belirtildi. Başvuruda bulunacak adaylar hangi kurumların alım yapacağını merak ediyor. Yayınlanan ilanlar kapsamında kamuya alım yapacak kurumlar şu şekildedir:

  • Milli Eğitim Bakanlığı,
  • Mersin Büyükşehir Belediyesi,
  • Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı,
  • Anayasa Mahkemesi Başkanlığı,

personel-is.jpg

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Belirtilen kurumlar kapsamında gerçekleştirilecek personel alımları için başvurular 27 Mart 2023 tarihinde başladı. İlanlara başvuruda bulunacak vatandaşlar başvuru şartları hakkında araştırmalarına devam ediyor.

personel-anlasma.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen vatandaşların taşıması gereken bazı özellikler bulunuyor. Kurumlar tarafından istenen farklı özellikler ilanlarda yer alırken bir de genel özellikler karşımıza çıkıyor. Kurumlarda çalışacak personellerden istenen genel özellikler şu şekildedir:

  • Lise, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesinde yer alan şartları sağlamak.
  • KPSS şartı isteyen bölümler için 2022 KPSS sınavından P94, önlisans, P93, Lisans programları içinde P93 türünden en az 50 veya 60 puan şartını sağlamak.

milli-egitim-bakanligi-2.jpg

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MEMUR ALIMI

MEB bünyesinde gerçekleştirilecek personel alımları Türkiye genelinde olmak üzere lisans mezunlarını içeriyor. Lisans mezunu olan öğretmen ataması yapılırken KPSS'den en az 50 puan şartı isteniyor. Bu kapsamda farklı kontenjanlar için öğretmen ataması yapılacak. Atama kılavuzu hafta başında yayınlanırken başvuruların en geç 1 Nisan 2023 tarihine kadar yapılması gerekiyor.

mersin-buyuksehir-belediyesi.jpg


MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEMUR ALIMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışacak 100 itfaiye eri alımı yapılacak. Başvuruda bulunacak adayların önlisans mezunu olması şartı istenirken B sınıfı sürücü belgesine sahip olması da isteniyor. Adayların KPSS puanından en az 60 alması gerekirken son başvuru tarihinin 31 Mart 2023 olduğu belirtildi.

enerji-ve-tabii-kaynaklar-bakanligi.jpg


ENERJİ TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI MEMUR ALIMI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kapsamında gerçekleştirilecek personel alımları için 4 kişilik kontenjan belirlendi. Kadın ve erkek adayların başvuru yapabileceği kontenjanlar için lise mezunu hizmetli alımı yapılacağı duyuruldu. Başvurular kapsamında KPSS P94 puan türünden en az 60 alan adaylar 5 Nisan 2023 tarihine kadar başvuruda bulunabilir.

anayasa-mahkemesi.jpg

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI MEMUR ALIMI

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı tarafından yapılacak personel alımlarında adaylar sözlü sınava tabi tutulacak. İlan kapsamında 3 Bahçıvan, 9 Temizlik, 1 Aşçı, 2 Teknisyen kadrolarına toplam 15 personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuruların internet ortamı üzerinden yapılacağı belirtilirken son başvuru tarihinin 3 Nisan 2023 olduğu açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN